Forumul pentru legumicultură Syngenta - ediția a 4-a

Evenimente

Compania Syngenta a organizat în data de 13 decembrie 2016, la Hotelul Internațional din Sinaia, cea de-a IV-a ediție a Forumului pentru Legumicultură, eveniment care a reunit 180 participanţi – fitofarmacişti si legumicultori din toată ţara, dar şi reprezentanţi ai presei.

Din echipa Syngenta prezentă la forumul pentru legumicultură au făcut parte: Vasilică Hoarcă - Director vânzări seminţe legume, Andreea Iacobescu - Manager campanii culturi speciale şi legume, Andrei Măruţescu - Director comunicare şi relaţii publice, Ştefan Dragoş - Asset manager Sud-Estul Europei, Ionuţ Nae - Manager campanii porumb, Aurel Catrina - Reprezentant vânzări şi tehnic, Iulian Zafiu - Reprezentant vânzări şi tehnic, Nicoleta Ghindaru - Specialist portofoliu, Livia Roşu - Reprezenant tehnic şi Ioana Toma - Specialist omologări produse.

Ştefan Dragoș - Asset Manager şi Technical Crop Expert Europa de Sud-Est a prezentat în premieră noul fungicid din portofoliu, Cidely Top, dedicat cu precădere culturilor legumicole, omologat pe un larg spectru de boli, printre care şi Didymella bryoniae la pepeni, pe care o combate cu succes. ”Ultimii ani au fost destul de dificili din prisma schimbărilor climatice și a presiunii bolilor, care sunt din ce în ce mai agresive. În acelaşi timp, Uniunea Europeană și organismele de certificare sunt din ce în ce mai stricte în ceea ce înseamnă produsele de protecție a plantelor. Din sute de soluții care erau disponibile acum 10-15 ani, am rămas cu foarte puține, iar viitorul nu este prea optimist din acest punct de vedere. Din acest motiv, Syngenta vine cu soluții noi, cu amestecuri de substanțe active, pentru a rezolva problema bolilor şi a rezistenţei acestora. Unul dintre aceste produse este Cidely Top, un fungicid de ultimă generație care conține două substanțe active: 125 g/l difenoconazol și 15 g/l cyflufenamid. Aceste două substanțe active acționează în mod diferit, una având rol de prevenție, iar cealaltă un rol curativ”, a declarat Ștefan Dragoş.

Vasilică Hoarcă a prezentat biologia Tuta absoluta, dăunătorul care face mari probleme în culturile legumicole. El a abordat în prezentare atât metodele profilactice pentru acest dăunător cât şi tratamentele cu produse de protecţia plantelor, dintre care Syngenta recomandă Affirm şi Voliam Targo.

Iulian Zafiu a prezentat rezultatele loturilor de adaptare a tomatelor semideterminate, cu hibrizii Qualitet, Gravitet şi Minaret în anii 2015 şi 2016, subliniind sporul de producţie şi timpurietate care poate fi obţinut în tehnologia de conducere pe un singur braţ, iar Ioana Toma a prezentat limitele maxime ale reziduurilor de produse de protecţia plantelor.

O altă noutate a forumului de anul acesta a reprezentat-o prezentarea portofoliului de porumb Syngenta, în special a acelor hibrizi care se pretează foarte bine micilor fermieri. Ionuţ Nae, a vorbit invitaţilor despre cultura de porumb: “Factorii care influentează creşterea productivităţii culturii de porumb sunt: genetica, fertilizarea, tratamentul aplicat materialului semincer, combaterea bolilor, a dăunătorilor şi buruienilor, precum şi pregătirea terenului, densitatea optimă şi epoca de semănat. Rezultatele şi producţiile din ultimii ani demonstrează că hibrizii prezenţi în portofoliul companiei sunt în topul productivităţii. Acest lucru înseamnă că genetica Syngenta performează, iar cu o gestionare eficientă a tehnologiei propuse se poate obţine maximizarea productivităţii şi profitabilităţii”.

Forumul pentru Legumicultură este o oportunitate prin care Syngenta reuşeşte să comunice direct cu fitofarmaciştii, cei care se află la poarta business-ului de protecţia plantelor şi seminţe. Suntem o echipă de angajaţi pasionaţi şi avem o platformă puternică de produse şi servicii care se adresează unui spectru foarte larg de culturi. Ne dorim ca prin acest eveniment dedicat fitofarmaciilor să transmitem mesajele noastre unui număr mult mai mare de fermieri, acelui număr de fermieri deserviţi de fitofarmaciile prezente la acest eveniment”, a încheiat Andreea Iacobescu.

play_circle
Rezumat forum legumicultură Syngenta - Sinaia, 13.12.2016