Forumul pentru viticultură Syngenta, ajuns la cea de a V-a ediție

Evenimente

Forumul din acest an găzduit de Syngenta s-a desfășurat sub egida Excelență în viticulturăși a reunit viticultori din cele mai importante zone viticole ale țării. În cadrul celei de-a cincea ediții a Forumului dedicat specialiștilor în domeniu, reprezentanții Syngenta au abordat problemele întâlnite în viticultură în acest an precum făinarea, molia strugurilor, putregaiul cenușiu și standardele de calitate ale vinului. Reprezentanții companiei au prezentat soluțiile tehnologice oferite pentru combaterea și prevenirea acestora în cultura viței de vie. De asemenea, în cadrul Forumului, au mai fost abordate teme privind utilizarea în siguranță a produselor de protecția plantelor și noutățile pentru anul 2018.

Syngenta vine în sprijinul viticultorilor cu un portofoliu complex care se adresează principalelor boli și celor mai importanți dăunători în cultura viței de vie, fiind un important lider de piață în protecția plantelor la această cultură. 

Unul dintre subiectele abordate la această ediție a Forumului a fost făinarea, cea mai răspândită problemă la nivel național în sezonul trecut, cu impact major asupra producției, dar mai ales asupra calității vinului. Din cauza condițiilor de temperatură și umiditate în care se poate dezvolta, presiunea de făinare este prezentă în aproape toate stadiile de dezvoltare ale plantei. În combaterea acestui patogen, Syngenta propune un program ce cuprinde produse de protecția plantelor care aparțin diferitelor clase chimice, lucru extrem de important în prevenirea apariției fenomenului de rezistență. Produsele Syngenta pentru controlul făinării acoperă tratamentele necesare în fenofazele de la lăstar 5-7 cm și până la pârgă: Thiovit Jet, Topas, Dynali și Universalis.

Molia viței de vie - Lobesia botrana, reprezintă o problemă în creștere în podgoriile din România”, a declarat în cadrul evenimentului Andreea Caimac, manager produs culturi horticole. „Produsul Affirm asigură un control excelent al tuturor stadiilor larvare ale acestui dăunător, un insecticid folosit cu succes în toate culturile horticole. Începând cu 2017, tot mai mulți viticultori de la marile podgorii au folosit Affirm în combaterea moliei viței de vie și au fost extrem de mulțumiți de eficacitatea dovedită a produsului”.

Syngenta pregătește mai multe noutăți în viticultură cu scopul de a răspunde cerințelor specifice venite din piață, incluzând o formulare specifică a unui produs pe bază de cupru, care să se potrivească în programele „organice” de combatere. Începând cu acest an, fermierii pot urmări recomandările și programele Syngenta și pe pagina oficiala de Facebook a companiei la https://www.facebook.com/syngentaromania