Ziua verde a cartofului

Evenimente

În data de 5 iulie 2016 Syngenta a participat la cea de a 39 ediție a Zilei Verde a cartofului, un eveniment național dedicat culturii de cartof. Mulți din membrii industriei de protecția plantelor din România și din alte țări au fost prezenți la eveniment, alături de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii.

Evenimentul este organizat anual de Institutul Național al Cartofului și Sfeclei de Zahăr. Anul acesta numărul participanților a fost de aproximativ 250.

În acest an Institutul a decis să organizeze evenimentul în județul Neamț, în partea de est a României, o zonă care a fost reprezentativă pentru cultura cartofului, dar unde suprafețele s-au micșorat semnificativ în ultimii ani – o scădere estimată de 25%, în primul rând din cauza problemelor legate de profitabilitate.

Acest eveniment în câmp este o oportunitate pentru industrie să demonstreze în fața cultivator importanți de cartof performanța produselor lor. Deasemenea, este o bună oportunitate să interacționăm cu clienții noștri, să transmitem mesajele de campanie și să primim feedback valoros din partea fermierilor despre cum a fost acest an și despre performanța produselor” a spus Andreea Iacobescu, manager produs Culturi Speciale în România. “Cea mai importantă suprafață cultivată cu cartof este cea din centrul țării, în 3 județe principale, unde există tradiție în cultivarea cartofului. După părerea mea, organizarea acestui eveniment în afara celei mai importante regiuni de cultură a cartofului transmite un mesaj pozitiv fermierilor din alte zone ale țării, demonstrând că performanța acestei culturi poate fi atinsă și în alte zone geografice”, a adăugat Andreea.