Recomandări Syngenta pentru toamnă la vărzoase!

Semințe legume

Având o perioadă de vegetație de 70 – 80 de zile, hibridul Pruktor F1, este recomandat pentru cultura de primăvară, vară și toamnă, ajungând la o greutate medie de 2.5 – 3 kg. Prezintă un potențial de producție ridicat și rezistență la crăpare, fiind destinat consumului în stare proaspătă, dar și pentru industrializare. Pruktor F1 se adaptează ușor la condițiile de mediu, tolerând foarte bine căldura din timpul verii.

Pruktor Cemes F1 Uniformitate încă din faza de răsad!

Noutatea Syngenta pentru segmentul timpuriu de varză albă este Pruktor Cemes F1, un hibrid cu perioadă de vegetație de maxim 80 de zile și greutate medie de 2 – 3 kg. Acesta se caracterizează printr-o uniformitate deosebită, cu căpățâni perfect rotunde și rezistență la crăpare. Fiind recomandat pentru cultura de primăvară până toamna, Pruktor Cemes F1 prezintă o toleranță foarte bună la temperaturi ridicate.

Sarmalin F1 este un hibrid timpuriu de varză cu frunză fină și dulce  pentru cultura de toamnă. Are perioadă scurtă de vegetație, de 75-80 de zile și ajunge la o greutate medie de 2,5 – 3 kg. Căpățânile sunt rotunde, plantele uniforme, cu un ritm rapid de creștere și formare a căpățânii. Sarmalin F1 este recomandat special pentru murare, dar și pentru consum în stare proaspătă. Datorită timpurietății, poate fi plantat în culturile de toamnă mai întârziate, remarcându-se printr-o capacitate mare de păstrare în câmp.

Pentru segmentul de varză plată, noutatea din acest an este hibridul Mavunor F1, un hibrid cu perioadă de vegetație de  80 de zile și greutate de 2-4 kg, recomandat pentru cultura de toamnă. Plantele au vigoare și calitate bună, frunzele sunt subțiri și fine, acoperite cu pruină, având un aspect comercial deosebit. Prezintă un cotor scurt, fiind recomandat atât pentru consum în stare proaspătă, cât și murat. Căpățânile sunt uniforme, nu crapă și se păstrează foarte bine în câmp. S-a remarcat în cultura toleranța la atacul de thrips (Thrips tabaci).

Carbonara F1 este un hibrid de varză destinat cultivării în câmp, începând de primăvara până toamna târziu. Cu o perioadă de vegetație de 85-90 de zile și o greutate medie de 4-6 kg, acesta este recomandat pentru consum în stare proaspătă și industrializare. Carbonara F1 are vigoare medie și frunze erecte, fiind pretabilă atât pentru consum în stare proaspătă, cât și murată. Aceasta are un potențial de producție ridicat, remarcându-se printr-o dezvoltare rapidă încă din faza de răsad. Hibridul Carbonara F1 poate fi recoltat începând cu 70-75 de zile de la plantare.

Kilaherb F1 este un hibrid de varză recomandat pentru cultura de toamnă, cu toleranță la hernia verzei. Acesta are o perioadă de vegetație de 90 – 100 de zile și poate ajunge la o greutate medie de 3 kg. Frunzele sunt fine, iar vigoarea este medie. Kilaherb F1 se recomandă pentru consum în stare proaspătă și păstrare pe termen scurt, de maxim 3 luni.

Pentru segmentul de varză roșie, noutatea Syngenta este reprezentată de Reball F1, un hibrid cu perioadă scurtă de vegetație, de 65 de zile, recomandat pentru cultura de vară și toamnă. Plantele au vigoare medie, frunze erecte, iar căpățânile sunt uniforme, cu formă rotundă și o greutate de 1 – 1.5 kg. Acesta are un aspect foarte plăcut în câmp, frunzele fiind acoperite cu un strat de pruină.

Reball F1 se caracterizează printr-o rezistență foarte bună la crăpare, fiind recomandat pentru consum în stare proaspătă, dar și pentru procesare. Pentru creșterea profitabilității culturii, se recomandă plantarea la densități mari, de 55,000 – 60,000 plante/ha. Pentru a reduce pierderile de sămânță și pentru a avea un răsad cât mai uniform, se recomandă semănatul în tăvițe alveolare.

Batory F1 este un hibrid de broccoli recomandat pentru toate ciclurile de cultură, cu perioadă de vegetație de 75-80 de zile. Căpățânile sunt dense și grele, de culoare verde închis, uniforme ca mărime, cu o greutate de 1 – 1,5 kg. Batory F1 produce puțini lăstari laterali, ceea ce îl face ușor de cultivat. Hibridul de broccoli, Batory F1, se remarcă prin rezistență la transport și depozitare.

Noutatea Syngenta la cultura de conopidă este hibridul David F1, cu perioadă scurtă de vegetație, de 75 de zile, recomandat pentru cultura de toamnă. Planta este viguroasă, cu capacitate mare de autoacoperire, iar căpățânile de culoare albă sunt mari, compacte și cu greutate mai mare de 2 kg. David F1 se remarcă prin productivitate ridicată și legare foarte bună, chiar și în condiții de stres.

Spacestar F1 este un hibrid de conopidă cu perioadă de vegetație de 75 de zile, recomandat pentru cultura de toamnă. Căpățânile de culoare albă sunt mari, compacte, cu inflorescențe dense și rezistă foarte bine la condiții de stres. Plantele sunt viguroase, prezintă frunze mari cu o capacitate mare de autoacoperire. Spacestar F1 este o varietate adaptabilă, ușor de cultivat.

Tot cu o perioadă de vegetație de 75 de zile este si hibridul Lecanu F1, recomandat pentru cultivare în câmp, vara – toamna. Plantele prezintă vigoare bună, frunze erecte, adaptate la condițiile de stres, caracterizându-se printr-o capacitate bună de autoacoperire. Căpățânile sunt mari, compacte, au culoare albă și se recoltează ușor.

Amerigo F1 este un hibrid de conopidă destinat culturii de toamnă, cu perioadă de vegetație de 85 de zile. Plantele sale sunt puternice, iar inflorescența de culoare albă este compactă și cu o greutate mare. Amerigo F1 se remarcă printr-o capacitate de autoacoperire foarte buna, dar și prin toleranță remarcabilă la îngheț.