Syngenta îşi continuă tradiţia organizării Forumului dedicat pomiculturii Româneşti

Noutăți

București, România, 3 martie, 2015 

Syngenta continuă tradiţia organizării Forumului OptiTech pentru Pomicultură, ajungând anul acesta la a şasea ediţie, în prezenţa a 150 de participanţi ce deţin un total de 4000 hectare livezi în România.

Forumul din acest an s-a concentrat asupra ofertei produselor Syngenta din portofoliul de fungicide şi insecticide, asupra controlului dăunătorilor din depozitele de fructe şi prezentarea ultimelor noutăţi în domeniul staţiilor meterologice dedicate agriculturii de către compania Pessl.

Forumul din acest an a fost organizat în trei secţiuni, fiecare dedicată unui anumit segment din portofoliul Syngenta din pomicultură. În prima secţiune au fost prezentate insecticidele AFFIRM® şi VOLIAM TARGO®. Pentru sporirea eficienţei controlului dăunătorilor, Syngenta recomandă pomicultorilor folosirea capcanelor feromonale, produse de protecţia culturilor adecvate ciclului biologic al insectelor, aplicarea corectă şi uniformă a produselor de protecţia plantelor şi alternarea folosirii mai multor clase chimice de produse. În cea de-a doua secţiune, Jan Hoogland, specialist şi consultant pomicol, le-a vorbit pomicultorilor români despre controlul bolilor de depozit. “Aplicarea corectă a produsului SWITCH® înaintea recoltării prelungeşte perioada de păstrare şi creşte calitatea fructelor”, a afirmat Jan în faţa pomicultorilor. Controlul bolilor de depozit este deosebit de important pentru pomicultori având in vedere că fiecare tonă de fructe pierdută din cauza bolilor de depozit reprezintă o pierdere de profit şi elimină posibilitatea comercializării fructelor. În cadrul ultimei secţiuni a forumului, Simon Arnsek, expert technic Syngenta în protecţia culturilor pomicole şi viticole le-a prezentat participanţilor la forum beneficiile soluţiilor Syngenta în combaterea rapănului şi făinarii. “România este prima ţară din Uniunea Europeană unde produsul EMBRELIA® a fost omologat şi comercializat. Produsul EMBRELIA®a fost lansat anul trecut şi este un fungicid de ultima generatie, premium preventiv, cu rezultate foarte bune împotriva rapănului şi făinarii şi oferă pomicultorilor o protecţie maximă şi accesul la ultima tehnologie în domeniul fungicidelor”, a afirmat Simon în încheiere.

Acest forum a devenit foarte cunoscut şi o tradiţie apreciată în rândul pomicultorilor din România. Ceea ce menţine crescut interesul pomicultorilor sunt sesiunile tehnice dedicate provocărilor cu care se confruntă pomicultorii noştri şi faptul că prezentările şi subiectele dezbătute în fiecare an sunt propuse de către participanţii de la forumul din anul precedent. În fiecare an, numărul fermierilor şi partenerilor prezenţi la Forumul OptiTech creşte, astfel putem aduce în dezbatere noi subiecte de interes pentru invitaţii noştri”, a mai declarat Andreea Iacobescu, manager de campanii pe culturi speciale din România, Syngenta.

În cadrul discuţiilor din prima zi a Forumului, Directorul de Omologări Syngenta România, Mihaela Dogaru, a prezentat noile schimbări legislative cu privire la clasificarea produselor de protecţia plantelor începând cu 2015. De asemenea, participanţii la Forum au primit informaţii utile despre consecinţele, riscurile şi modul în care pot evita achiziţia de produse de protecţia culturilor contrafăcute.

La eveniment au participat reprezentanţi ai presei de specialitate şi ai organizaţilor profesionale de profil.

În încheiere, directorul de comunicare şi relaţii publice Syngenta România, Andrei Măruţescu a declarat pentru presă că "acest Forum reprezintă un exemplu elocvent pentru cum compania Syngenta reuşeşte să comunice deschis cu clienţii noştri pomicultori despre provocări şi aşteptări. Lucrăm astfel împreună în a înţelege mai bine nevoile pomiculturilor români şi în fiecare an revenim cu ceva nou – recomandări, tehnologii şi produse noi. Astăzi, de exemplu, la acest Forum, am văzut un exemplu foarte bun unde unul din produsele noastre, SWITCH®, folosit în combaterea bolilor de depozit, îi ajută pe fermierii noştri să producă mai mult, să devină mai profitabili în afaceri şi să aducă în final beneficii clare şi pentru consumatori".



 

Syngenta este o companie internațională de vârf, cu peste 28.000 de angajați în mai mult de 90 de țări, cu toții dedicați scopului nostru de a crește potențialul plantelor. Prin cercetare, o prezență globală și angajament față de partenerii noștri, contribuim la creșterea productivității culturilor, protecția mediului înconjurător, a sănătății populației și calității vieții. Pentru mai multe informații despre Syngenta vă rugăm să accesați www.syngenta.rowww.syngenta.com sau www.growmorefromless.com.

Avertisment referitor la declarațiile previzionale

Acest document conține o serie de informații cu privire la viitor, ce pot fi recunoscute prin folosirea verbelor la modul viitor sau condițional sau prin termeni ce implică o proiecție în viitor. Asemenea declarații pot fi obiectul unor riscuri şi incertitudini ce pot face ca rezultatele reale să difere esențial de cele prezentate în acest document. Pentru mai multe informații referitoare la aceste riscuri şi incertitudini, precum şi la altele, vă invităm să consultați formularul oferit publicului de Securities and Exchange Commission din SUA. Syngenta nu îşi asumă nicio obligație în a actualiza declarațiile cu caracter previzional pentru a reflecta rezultate existente, ipoteze modificate sau alți factori. Acest document nu constituie sau nu face parte din nicio ofertă sau invitație de vânzare sau emitere, din nicio solicitare a unei oferte de achiziționare sau abonare la acțiuni ordinare ale Syngenta AG sau Syngenta ADS si nici nu stă la baza sau nu este legat de niciun contract în acest scop.