Recomandări Syngenta: Baby spanac și salată de toamnă

Semințe legume

El Prado este un hibrid de spanac nou în portofoliul Syngenta, recomandat pentru cultura de primăvară și toamnă, însă prezintă marele avantaj de a putea fi cultivat și cu trecere peste iarnă. Acesta se caracterizează prin toleranță ridicată la emiterea tijei florale, toleranță ridicată la mană, rasele 1-7, 9-16, dar și toleranță intermediară la rasa 8. Hibridul de spanac El Prado are frunze de formă ovală, tip baby și culoare verde închis, având  dublu avantaj pentru fermieri: se poate recolta atât baby cât și la maturitate deplină, fiind recomandat pentru consum în stare proaspătă, dar și pentru procesare. El Prado are un comportament de creștere verticală puternică, ce determină o recoltare ușoară și rapidă. Acesta se remarcă printr-un potențial ridicat de producție, având o toleranță deosebită la îngălbenire.

El Prado Syngenta.jpg

Introdus în portofoliu anul acesta, Odysseus este un hibrid de spanac recomandat pentru cultura de primăvară și toamnă, dar și cu trecere peste iarnă. Foliajul este fin de culoare verde închis, iar frunzele sunt ovale. Odysseus prezintă toleranță ridicată la boltire, la emiterea tijei florale, precum și la mană, rasele 1-9, 11-15. Este recomandat atât pentru consum în stare proaspătă, având frunze tip baby, cât și pentru industrializare.

Odysseus_Syngenta.jpg

Oleole este o varietate nouă de salată cu frunză creață, destinată cultivării în câmp, primăvara și  toamna.  Aceasta formează căpățâni compacte și uniforme, caracterizându-se printr-o vigoare foarte bună. Oleole se recomandă pentru consum în stare proaspătă. Oleole prezintă toleranță la mană, rasele 1-31.

Oleole.jpg

Funtasia este o salată timpurie, cu frunză creață, de tip Batavia, destinată cultivării atât în câmp deschis, cât și în sere și solarii, vara și toamna. Căpățânile sunt de mărime medie, compacte și uniforme, iar recoltarea acestora este ușoară.

Funtasia_Syngenta.jpg