Specialități de tomate Syngenta – Kumato, cherry, prunișoară, cocktail

Semințe legume

Kumato® este marcă înregistrată a grupului Syngenta, ce se referă la hibrizii de tomate SX387 și/sau OLMECA, aceștia fiind protejați de Drepturile Comunitare ale Varietăților de Legume. Aceste roșii sunt produse cu meticulozitate, recoltate, ambalate și distribuite conform unor criterii specifice, astfel încât clienții și consumatorii recunosc și aleg roșiile KUMATO® de la Syngenta, care constituie o promisiune a unor produse premium ce captează toate caracteristicile unei roșii unice, autentice și de înaltă calitate.

Kumato® ajunge la maturitate din interior spre exterior, mereu pe plantă, astfel încât culoarea sa se schimbă natural de la verde la maro închis. Fructele pe care le produce sunt suculente și ferme, cu un nivel ridicat de fructoză.

Începând cu anul 2018, Syngenta România lansează Olmeca F1, hibrid de tomate Kumato® cu creștere nedeterminată, recomandat pentru cultivare în spații protejate, pe toate ciclurile de vegetație.

Plantele au vigoare medie, iar fructele sunt rotunde, au culoare maro, caracteristică, gust aromat și dulce și greutate medie de 120 – 140 de grame. Tomatele Olmeca F1 se caracterizează prin fermitate, uniformitate și calitate ridicată pe tot parcursul perioadei de vegetație. Pe lângă gustul specific, foarte dulce, Olmeca se caracterizează și prin productivitate ridicată.

KM5512 F1 este un hibrid de tomate cherry, tip Kumato®, cu creștere nedeterminată, ce poate fi cultivat pe toate ciclurile de vegetație.

Plantele acestui hibrid se caracterizează prin vigoare și fermitate bună, iar fructele cu greutate medie de 15-20 de grame, au culoarea maro, ce îi conferă un aspect comercial plăcut. Gustul hibridului KM5512 F1 este specific varietăților Kumato®, fiind dulce intens, cu un conținut ridicat de zahăr.

KM5512 F1 se remarcă prin legare foarte bună, chiar și în condiții de stres termic.

Prolina F1 este un hibrid de tomate tip cocktail, timpuriu, cu creștere nedeterminată, recomandat pentru cultivare în spații protejate, pe toate ciclurile de vegetație. Plantele sale se caracterizează printr-o vigoare medie și legare constantă.

Tomatele tip cocktail, Prolina F1, se remarcă printr-un gust foarte bun, având un conținut ridicat de zahăr, fructele au greutate medie de 30 – 35 de grame, sunt uniforme și au culoarea roșu – închis. Recoltarea se poate face și sub formă de ciorchine, prezentând o foarte bună rezistență la păstrare și transport.

Landolino F1 este un hibrid de tomate de tip cherry prunișoară, cu creștere nedeterminată, recomandat pentru toate ciclurile de producție. Plantele sale sunt puternice, cu legare continuă, iar fructele au greutate medie de 30 de grame, sunt unforme, de culoare roșu intens și un gust excelent. Acestea se caracterizează printr-o legare foarte bună, chiar și în condiții de stres termic.

Tredicy F1 este un hibrid de tomate tip cherry, cu creștere nedeterminată, recomandat pentru cultivare în spații protejate, pe toate ciclurile de producție. Se remarcă printr-o legare foarte bună, potențial ridicat de producție, precum și prin capacitatea de a fi recoltat și sub formă de ciorchine, având un aspect comercial plăcut. Are o greutate medie de 15 – 18 grame, și un gust foarte bun. Tredicy F1 prezintă o foarte bună rezistență atât la păstrare, cât și la transport.

Kilates F1 este un hibrid de tomate prunișoară cu creștere nedeterminată destinat producțiilor timpurii în spații protejate.  Plantele sunt echilibrate vegetativ, hibridul caracterizându-se printr-o legare foarte bună atât la temperaturi scăzute, cât și la cele ridicate.

Tomatele Kilates F1 prezintă 8 – 11 fructe recoltabile pe fiecare ciorchine, ce au o greutate medie de 120 – 140 de grame, culoare uniformă și gust foarte bun. Hibridul de tomate prunișoară, Kilates F1, se remarcă printr-o capacitate mare de producție, precum și prin toleranță ridicată la virusul petelor de bronz (TSWV).

Arawak F1 este un hibrid semitimpuriu de tomate, cu creștere nedeterminată, pentru cultura în seră și solar. Plantele sunt generative, cu vigoare medie și se caracterizează prin legare foarte bună și continuă, ce asigură o producție mare pe plantă. Fructele sunt mari, de 200 – 250 de grame, foarte striate, fiind asemănătoare cu roșiile de grădină. Pentru a obține fructe mari, se recomandă cizelarea inflorescențelor la 3 – 4 fructe pe ciorchine.