You are here

Declarație de confidențialitate

Introducere. www.syngenta.ro este deţinut şi operat de către Syngenta Agro SRL, persoană juridică română, cu sediul în București, Șos. București - Ploiești nr. 73-81, Victoria Park - Clădirea 3, etaj 4, sector 1, România, înregistrată la Registrul Comerțului București sub nr. J40/1380/1995, cod fiscal RO 7025525, tel: +40 21 528 12 00, fax: +40 21 528 12 99, e-mail: [email protected] (Syngenta), care deține calitatea de operator de date cu caracter personal - ”Operatorul”. Protecția datelor personale și protejarea confidențialității dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi. Astfel, Syngenta a dezvoltat această declarație de confidențialitate (”Declarația”) pentru a vă informa cu privire la cum anume Syngenta colectează, stochează, utilizează și prelucrează datele și informațiile personale pe care ni le furnizați prin intermediul acestui website.

Data intrării în vigoare. 25 mai 2018

Scopul Declarației. Această Declarație se referă la date și informații cu caracter personal (denumite în continuare ”Date cu caracter personal”) pe care le colectăm prin intermediul acestui website. Datele cu caracter personal sunt datele care vă identifică personal, fie singure, fie în combinație cu alte informații disponibile nouă. Exemple de Date personale includ: numele dumneavoastră, adresa poștală, adresa de email sau informațiile pe care le furnizați atunci când folosiți website-ul nostru pentru a crea un cont sau un profil personal.

Consimțământul dumneavoastră. Prin utilizarea acestui website acceptați practicile descrise în prezenta Declarație (inclusiv Politica referitoare la cookie-uri disponibilă pe acest website). Dacă nu sunteți de acord cu această Declarație sau cu Politica referitoare la cookie-uri, vă rugăm să NU utilizați acest website. Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări acestei Declarații sau Politicii referitoare la cookie-uri în orice moment. Orice modificări vor fi postate în această Declarație sau în Politica referitoare la cookie-uri, iar modificările substanțiale se vor aplica, ca regulă, doar activităților și informațiilor colectate într-o perioadă ulterioară intervenirii modificărilor. Vă rugăm să reveniți cu regularitate în această secțiune și să citiți periodic această Declarație, precum și Politica referitoare la cookie-uri pentru a vă asigura că nu au intervenit modificări și că sunteți la curent cu privire la cum pot fi folosite datele dumneavoastră.

Ce Date personale colectăm prin intermediul website-ului nostru? Datele cu caracter personal sunt cele care ne permit să știm cine sunteți, respectiv să vă identificăm. Acest tip de date sunt solicitate atunci când comandați un serviciu, când vă înregistrați pentru crearea unui cont de utilizator sau ne trimiteți feedback. De exemplu, aceste date ar putea să includă numele dumneavoastră, adresa (atât cea de facturare, cât și cea de domiciliu), adresa de email, detalii despre industrie și produse. Aceste date pot fi stocate în baza noastră de date, fie datorită lucrării pe care am efectuat-o cu dumneavoastră sau în care suntem în continuare angajați, fie deoarece credem că ați putea fi interesat să primiți materiale de la noi, despre activitatea, campaniile, produsele și serviciile noastre. Acest lucru ne permite să gestionăm în mod eficient relația noastră cu dumneavoastră, să ne îmbunătățim website-ul și serviciile pe care vi le oferim și să identificăm lucrurile de interes pentru dumneavoastră, pe care să vi le putem trimite.

Datele fără caracter personal se referă la informații care sunt eminamente statistice, ca și natură, și care nu identifică sau nu permit identificarea, prin ele însele, a unui individ sau a unei entități anume, și care depind de vizita dumneavoastră pe site. De exemplu, aceste informații pot include domeniul de la care accesați internetul, data și ora la care accesați website-ul și adresa de internet a website-ului de la care ați fost redirecționat la acest website. Aceste informații sunt utilizate în formă agregată pentru a face website-ul mai util și mai atractiv pentru utilizatorii săi.

Termeni și condiții speciale care guvernează utilizarea de către dumneavoastră a caracteristicilor speciale și a zonelor protejate cu parolă. Acest website poate include caracteristici speciale și zone protejate cu parolă. Atunci când vă conectați pentru a utiliza o caracteristică specială sau o zonă protejată cu parolă, vi se poate solicita să fiți de acord cu termenii speciali care guvernează utilizarea de către dumneavoastră a caracteristicii speciale sau a zonei protejate cu parolă. În aceste cazuri, vi se va cerere să vă dați acordul expres cu privire la termenii speciali, de exemplu, prin bifarea unei căsuțe sau dând click pe un buton marcat cu ”Sunt de acord”. Acest tip de acord este cunoscut ca fiind un acord ”cu direcționare automată”. Dacă oricare dintre termenii speciali ai acordului de direcționare automată este diferit de termenii prezentei Declarații, termenii și condițiile speciale vor completa sau modifica prezenta Declarație, dar numai cu privire la conținutul guvernat de acordul cu ”direcționare automată”.

Cookie-uri și tehnologii similare.

Folosim ”cookie-uri” și alte tehnologii web pentru a colecta informații și a susține anumite caracteristici ale website-ului nostru. ”Cookie-urile” ne furnizează informații despre modalitățile în care vizitatorii utilizează website-ul nostru – ce pagini vizitează, ce linkuri utilizează și cât timp stau pe fiecare pagină. 

De exemplu, putem folosi aceste tehnologii pentru:

  • a analiza și a îmbunătăți eficiența campaniilor noastre publicitare;

  • a susține caracteristicile și funcționalitatea website-ul nostru – de exemplu, să vă scutească de reintroducerea informațiilor care se află deja în baza noastră de date sau pentru a vă sugera setările pe care le-ați făcut în cadrul vizitelor anterioare pe website-ul nostru; și

  • personaliza experiența dumneavoastră atunci când utilizați website-ul nostru.

În general, informațiile pe care le colectăm folosind aceste tehnologii web NU vă identifică în mod personal. Dacă, totuși, ați creat un cont de utilizator, spre exemplu pentru a utiliza o zonă protejată cu parolă pe website-ul nostru, putem lega informațiile pe care le colectăm folosind tehnologiile web de alte informații care vă identifică personal.

Dacă nu doriți să primiți cookie-uri, puteți seta browserul dumneavoastră să respingă cookie-urile sau să vă alerteze atunci când un cookie este plasat pe calculatorul dumneavoastră. Puteți de asemenea șterge cookie-urile noastre de îndată ce părăsiți website-ul. Deși nu aveți obligația de a accepta cookie-urile noastre pentru a ne vizita website-ul, dacă vă setați browserul să ne respingă cookie-urile, nu veți putea utiliza toate caracteristicile și funcționalitățile website-ul nostru. Vă rugăm să citiți Politica referitoare la cookie-uri, de pe acest website, pentru mai multe detalii.

Cum utilizează Syngenta datele cu caracter personal? În general, utilizăm datele cu caracter personal pe care le colectăm de pe website-ul nostru:

-           pentru a furniza produsele, informațiile și serviciile pe care ni le solicitați;

-           pentru scopuri în materie de securitate sau de prevenire a fraudei sau pentru îndeplinirea altor obligații legale;

-           pentru a vă contacta în legătură cu oferte speciale sau a vă furniza informații care credem că ar fi de interes pentru dumneavoastră, în acele situații în care în care v-ați dat acordul să procedăm astfel;

În scopul intereselor noastre legitime:

  • pentru a vă asigura un serviciu clienți eficient;

  • pentru a vă asigura o experiență personalizată atunci când utilizați website-ul nostru;

  • pentru a afișa publicitate personalizată atunci când vizitați website-ul;

  • pentru a vă contacta în legătură cu informații și notificări privind utilizarea de către dumneavoastră a website-ului;

  • pentru a vă invita să participați la studii de piață și pentru a ne furniza feedback;

  • pentru a înțelege mai bine nevoile și interesele dumneavoastră;

  • pentru a îmbunătăți conținutul, funcționalitatea și utilizarea website-ului nostru;

  • pentru a ne îmbunătăți produsele și serviciile;

  • pentru a ne îmbunătăți acțiunile de marketing și campaniile promoționale; și

- pentru orice alt scop menționat expres într-o notificare privind protecția Datelor cu caracter personal, aplicabilă dumneavoastră, sau într-un alt acord existent între Syngenta și dumneavoastră.

 

Cum divulgă Syngenta Datele cu caracter personal?

Furnizorilor de servicii. Împărtășim Datele cu caracter personal societăților și organizații care execută servicii în numele nostru, de exemplu societăților care ne oferă servicii de asistență servicii de stocare a datelor și servicii de găzduire web) sau care ne ajută să ne comercializăm și promovăm produsele și serviciile (cum ar fi agențiile de publicitate). Acești destinatari ai Datelor cu caracter personal au obligații contractuale de a utiliza Datele cu caracter personal pe care le împărtășim cu ei numai pentru a executa serviciile în beneficiul nostru și de a lua măsuri rezonabile din punct de vedere comercial pentru a proteja confidențialitatea și siguranța Datelor dumneavoastră cu caracter personal.

În cadrul Syngenta. Putem împărtăși datele cu caracter personal pe care le colectăm prin intermediul website-ului nostru în cadrul Syngenta sau cu alți afiliați ai Syngenta Grup, în scopuri de marketing încrucișat sau în alte scopuri. Dacă nu doriți să vă divulgăm Datele cu caracter personal către alți membri ai Syngenta Grup puteți să optați oricând pentru acest lucru (”opt-out”), trimițând un email la [email protected].

În cazul unui transfer de întreprindere. Datele cu caracter personal pot fi transferate unei societăți care a preluat capitalul sau activele Syngenta, unuia dintre afiliații săi sau unui alt membru al Syngenta Grup, ca urmare a unei vânzări, fuziuni, reorganizări sau lichidări. Dacă un asemenea transfer are loc, utilizarea de către societatea dobânditoare va trebui să respecte această Declarație și preferințele de confidențialitate pe care ni le-ați exprimat.

Pentru respectarea legilor și protejarea drepturilor noastre și a drepturilor altora. Putem divulga Date cu caracter personal atunci când, cu bună-credință, considerăm că divulgarea răspunde unei cerințe legale, unei decizii a unei instanțe de judecată sau unei citații. Putem de asemenea să divulgăm Date cu caracter personal în scopul prevenirii sau investigării unei posibile infracțiuni, cum ar fi frauda sau furtul de identitate; pentru a aplica Termenii și Condițiile noastre de utilizare sau alte acorduri, sau pentru a ne proteja drepturile sau proprietățile sau siguranța utilizatorilor noștri sau a altora.

Informații agregate. Putem împărtăși informații demografice sau de studiu agregate cu alții, dar aceste informații sunt în formă anonimă și nu conțin Date cu caracter personal. Informațiile agregate pe care le împărtășim pot include informații anonime care sunt capturate prin utilizarea de cookie-uri și altă tehnologie de urmărire similară, așa cum se explică în secțiunea intitulată ”cookie-uri și tehnologii similare”.

Așa cum se descrie într-o notificare de protecție a datelor cu caracter personal sau de confidențialitate. Ne rezervăm dreptul de a divulga Datele dumneavoastră cu caracter personal așa cum se descrie într-o notificare suplimentară de protecție a datelor cu caracter personal sau de confidențialitate postată pe pagina web (sau zona web) unde furnizați acele informații. Furnizând Datele dumneavoastră cu caracter personal pe pagina web respectivă vă dați acordul la divulgarea acestor date așa cum se descrie în notificarea de de protecție a datelor cu caracter personal sau de confidențialitate respectivă.

Așa cum se descrie într-un acord cu direcționare automată. Ne rezervăm dreptul de a divulga Datele dumneavoastră cu caracter personal așa cum se descrie în orice acord cu direcționare automată cu care ați fost de acord.

 

Alegerile dumneavoastră

În general

Vă respectăm dreptul de a face alegeri despre modalitățile în care colectăm, utilizăm și divulgăm datele dumneavoastră cu caracter personal. În majoritatea cazurilor, vă vom cere să indicați alegerile dumneavoastră la momentul la care colectăm datele respective. Vom include de asemenea un link prin care puteți să nu optați pentru newslettere sau comunicări comerciale pe care vi le trimitem, astfel încât să ne puteți informa dacă nu doriți să primiți aceste comunicări de la noi pe viitor. Dacă ați creat un cont de utilizator sau un profil personal pe website-ul nostru, puteți actualiza unele sau toate opțiunile de confidențialitate prin schimbarea setărilor din setările contului dumneavoastră sau din pagina de profil.

Marketing direct

Înainte de a utiliza datele dumneavoastră cu caracter personal pentru marketing direct (sau înainte de a le permite afiliaților noștri să facă acest lucru), vă vom solicita consimțământul dacă să vă utilizăm datele în acest mod. Dacă în orice moment doriți să fiți scos de pe listele noastre de corespondență pentru marketing direct, vă rugăm să ne trimiteți un email sau să ne scrieți - a se vedea detaliile de contact de pe această pagină. În acest scop, vă rugăm să furnizați numele complet, adresa poștală și adresa de email astfel încât să vă putem găsi pe listele noastre de corespondență. Odată ce avem informațiile de care avem nevoie, vă vom radia de pe listele respective. Vă rugăm să ne acordați timpul necesar rezonabil pentru a vă putea onora solicitarea.

Împărtășirea informațiilor personale

Vă rugăm să recitiți secțiunea ce are ca titlu ”Cui divulgă Syngenta datele cu caracter personal?” pentru a afla cui vă împărtășim Datele cu caracter personal și ce opțiuni aveți, după caz.

 

Care sunt drepturile dumneavoastră în privința Datelor cu caracter personal care vă aparțin și cum vă puteți exercita aceste drepturi

Facem eforturi pentru a menține un nivel ridicat de transparență în legătură cu prelucrările de Date cu caracter personal pe care le efectuăm. În privința Datelor cu caracter personal pe cate le prelucrăm conform celor descrise în această Declarație, aveți următoarele drepturi:

Dreptul de acces. Aveți dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective și la următoarele informații: (a) scopurile prelucrării; (b) categoriile de date vizate; (c) destinatarii sau categoriile de destinatari cărora datele le-au fost sau urmează să le fie divulgate, în special destinatari din țări terțe sau organizații internaționale; (d) acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate datele sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă; (e) dreptul de a ne solicita rectificarea sau ștergerea datelor ori restricționarea prelucrării datelor referitoare la persoana vizată sau a dreptului de a se opune prelucrării; (f) dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere; (g) în cazul în care datele nu sunt colectate de la Dumneavoastră, orice informații disponibile privind sursa acestora; (h) existența (dacă e cazul) a unui proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri, precum și, cel puțin în cazurile respective, informații pertinente privind logica utilizată și privind importanța și consecințele preconizate ale unei astfel de prelucrări pentru persoana vizată. Syngenta furnizează la cerere o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării.

Dreptul la rectificare. Aveți dreptul de a obține, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, aveți dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveți dreptul de a obține din partea noastră ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, în cazul în care, spre exemplu, datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate sau vă retrageți consimțământul ori vă exercitați, în orice moment dreptul la opoziție, cu privire la prelucrarea în scop de marketing direct, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv.

Dreptul la portabilitatea datelor. Aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal, care vă privesc și pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveți dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau necesitatea executării unui contract, iar prelucrarea este efectuată prin mijloace automate. În exercitarea dreptului la portabilitate aveți dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la operator acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la restricționarea prelucrării. Aveți dreptul de a obține restricționarea prelucrării în cazul în care: (a) contestați exactitatea datelor – restricționarea se va aplica pentru o perioadă care ne permite să verificam exactitatea datelor; (b) prelucrarea este ilegală, iar Dumneavoastră vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; (c) operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar Dumneavoastră i le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau(d) v-ați opus prelucrării din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării întemeiate pe interesul legitim, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor prelucrări, – restricționarea se va aplica pentru o perioadă care îi permite operatorului a verifica dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

Dreptul la opoziție. În orice moment, aveți dreptul de a va opune, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, atunci când sunteți notificași ca prelucrarea ar fi necesară în scopul intereselor legitime urmărite de Syngenta sau când prelucrarea ar fi necesară pentru îndeplinirea de către Syngenta a unei sarcini care servește unui interes public, inclusiv creării de profiluri pe baza unor asemenea prelucrări. În caz de opoziție justificată, Syngenta nu va mai prelucra datele respective, cu excepția situațiilor prevăzute expres de lege. Atunci când v-ați dat consimțământul pentru prelucrarea datelor în scopuri de marketing direct, aveți dreptul să vă opuneți în orice moment prelucrării în aceste scopuri. Conform legii, retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării efectuate de către Syngenta înainte de retragerea consimțământului.

Dreptul de a depune o plângere. În cazul în care considerați că drepturile de care beneficiați în calitate de persoană vizată au fost încălcate, vă puteți adresa oricând, cu o plângere sau sesizare în acest sens, Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România (fax: +40 318 059 602, email: [email protected]). De asemenea, puteți introduce o acțiune în justiție, pe rolul instanțelor judecătorești competente.

Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre aceste drepturi, ne puteți contacta oricând, fără costuri, trimițându-ne un e-mail la adresa: [email protected] sau scriindu-ne la adresa poștală Syngenta: București, Șos. București - Ploiești nr. 73-81, Victoria Park - Clădirea 3, etaj 4, sector 1.

Vă vom răspunde într-un termen rezonabil, cât mai curând posibil din momentul primirii și studierii cererii dumneavoastră.

După ce vom analiza scopurile în care au fost colectate, vom modifica/actualiza/rectifica fără întârziere datele cu privire la care suntem informați sau constatăm că sunt fie inexacte, fie incomplete, irelevante sau care creează confuzii. Dacă modificăm/actualizăm/rectificăm datele,  iar acestea au fost între timp divulgate unor destinatari, vom notifica respectivii destinatari cu privire la o asemenea modificare/actualizare/rectificare în cazurile prevăzute expres de lege în acest sens.

În eventualitatea în care vă respingem cererea de modificare/actualizare/rectificare a Datelor cu caracter personal, vă vom face cunoscute motivele refuzului nostru și modalitățile în care puteți contesta acest lucru.

Pe ce perioadă stochează Syngenta Datele cu caracter personal?

Intenționăm să prelucrăm Date cu caracter personal corecte și actualizate. Nu dorim să stocăm și nici nu vom stoca Datele dumneavoastră cu caracter personal mai mult decât este necesar pentru scopurile relevante ce țin de utilizarea site-ului nostru. Perioada de stocare necesară depinde de scopurile în care au fost colectate Datele și, prin urmare, nu există o perioadă de stocare standard. Astfel, perioada de stocare poate varia în funcție de circumstanțe sau de situația aplicabilă. Pentru alte motive de ordin juridic, spre exemplu în contextul unor litigii în instanță sau dispute, este posibil să fie necesar să ținem Datele cu caracter personal peste termenul de stocare declarat inițial, atunci când am colectat Datele respective. În orice caz, în aceste situații nu vom mai prelucra activ Datele cu caracter personal în scopurile în care le-am colectat inițial.    

În cazul în care doriți să aflați mai multe informații referitoare la perioada de stocare a Datelor dumneavoastră cu caracter personal, precum și la drepturile dumneavoastră în legătură cu ștergerea acestor date, vă rugăm să ne contactați utilizând datele de contact de pe această pagină, de mai sus.

Cum protejează Syngenta datele cu caracter personal?

Syngenta menține un program complet de securitate a datelor, inclusiv măsuri de securitate administrative, fizice și tehnologice rezonabile din punct de vedere comercial pentru protejarea Datelor dumneavoastră cu caracter personal împotriva accesului neautorizat, utilizării neautorizate și distrugerii, modificării sau divulgării neautorizate sau accidentale. În ciuda faptului că luăm măsuri de siguranță rezonabile din punct de vedere comercial pentru asigurarea unui nivel de securitate corespunzător confidențialității Datelor personale colectate de noi, nu putem garanta securitatea informațiilor furnizate prin intermediul internetului sau stocate în bazele noastre de date.

Link-uri către alte website-uri Syngenta

Acest website conţine hyperlinkuri către alte website-uri Syngenta sau ale altor entități Syngenta (“Alte Website-uri Syngenta”). Aceste Alte Website-uri Syngenta sunt website-uri separate și distincte. Fiecare are un scop diferit. Astfel că fiecare Alte Website-uri Syngenta este guvernat de proprii termeni de utilizare și propria declarație de confidențialitate. Dacă accesați Alte Website-uri Syngenta folosind linkuri de pe acest website, vă rugăm să acordați câteva minute citirii termenilor de utilizare și declarației de confidențialitate afișate pe fiecare dintre Alte Website-uri Syngenta pe care le vizitați.

Link-uri către alte website-uri

Acest website conţine hyperlinkuri către website-uri care nu sunt administrate de către Syngenta. Aceste hyperlinkuri sunt furnizate numai pentru referinţa şi confortul dumneavoastră şi nu implică nicio acțiune de promovare pe website-urile terţelor persoane sau orice asociere cu operatorii lor. Syngenta nu controlează aceste website-uri şi nu este responsabilă pentru conţinutul acestora. Accesați şi utilizați aceste website-uri exclusiv pe propriul risc.

Copii

Website-ul nostru nu este orientat și nici destinat copiilor cu vârsta sub 13 ani. Nu folosim website-ul pentru solicitarea intenționată de date de la sau în scopul oferirii de produse copiilor cu vârsta sub 13 ani. Dacă nu ați împlinit vârsta de 13 ani, vă rugăm să nu ne furnizați datele dumneavoastră personale. În cazul în care constatăm că o persoană cu vârsta sub 13 ani a furnizat date personale prin intermediul website-ului nostru, vom depune toate eforturile pentru a elimina aceste informații din bazele noastre de date.

Legea aplicabilă. Jurisdicție

Această Declarație este guvernată de legea română. Instanțele judecătorești competente, din București, vor soluționa orice dispută sau litigiu în legătură cu aceasta Declarație.

Întrebări privind practicile noastre în materie de confidențialitate și protecția Datelor cu caracter personal

Dacă aveți întrebări cu privire la această Declarație sau practicile noastre în materie de confidențialitate și protecție a Datelor cu caracter personal, contactați responsabilul nostru prin e-mail la adresa de e-mail: [email protected] sau la adresa poștală Syngenta: București, Șos. București - Ploiești nr. 73-81, Victoria Park - Clădirea 3, etaj 4, sector 1.