Flexibilitate în controlul buruienilor cu A.I.R.™

Green field

Buruienile sunt o problemă majoră în culturile de floarea-soarelui și, deși sunt disponibile pe piață câteva erbicide, nu toți hibrizii le pot tolera. Producătorii de floarea-soarelui au diverse opțiuni, dar nu suficientă flexibilitate. A.I.R.™ vă oferă un control total, oferind  plantei de floarea-soarelui toleranță atât la erbicidele pe bază de imazamox, cât și tribenuron-metil, două dintre cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor. A.I.R.™ permite ca tratamentele să fie aplicate, astfel încât erbicidarea să poată fi adaptată cu precizie nevoilor specifice fermei dumneavoastră. 

 

Provocări și obiective privind buruienile în culturile de floarea-soarelui

Principalele buruieni cu frunză lată în cultura de floarea-soarelui: spanac sălbatic (Chenopodium album), zârna (Solanum nigrum), susai (Sonchus arvensis), știrul (Amaranthus retroflexus), volbura (Convolvulvus arvensis), ambrozia (Ambrosia artemisiifoli ), mușarul sălbatic (Sinapsis arvensis), cornuți (Xanthium strumarium), pălămida (Cirsium arvense).

Principalele buruieni graminee în cultura de floarea-soarelui: mohor (Setaria viridisi), iarba bărboasă (Echinochloa crusgalli) , costrei (Sorghum halepense), meisor (Digitaria sanguinalis).

 

A.I.R.™ Flexibilitate și Progres în combaterea buruienilor dificil de controlat

Adițional beneficiilor protecției  asigurate prin tratamente în pre-emergență, A.I.R.™ oferă mai multe opțiuni în post-emergență, pentru a vă asigura că potențialul de creștere profitabilă este optimizat și maximizat, printr-o genetică cu un randament ridicat, indiferent de provocările agronomice de pe terenurile dvs.

Cu A.I.R.™ devine atât de ușor să asiguri controlul unui spectru larg de buruieni în post-emergență în cultura ta de floarea-soarelui, oferind o flexibilitate maximă în alegerea erbicidelor, ușurință în utilizare și siguranța rezultatelor. În comparație cu alte sisteme de erbicidare existente în piață, unde opțiunile de alegere a erbicidului sunt limitate, A.I.R.™ aduce libertate, exact ca o soluție complet selectivă existentă la alte culturi, ceea ce poate conduce la obținerea unor rezultate mai eficiente. 

A.I.R.™ vă ajută să faceți față provocărilor specifice de combatere a buruienilor, cu cel mai avansat sistem cu toleranță la erbicide (HTC) disponibil în prezent. Tehnologia pe care sistemul A.I.R.™ o pune la dispoziție în ferma dumneavoastră, reprezintă un progres semnificativ față de alte sisteme de cultură pentru floarea-soarelui existente. Pentru că vă oferă mai multe opțiuni și libertate în realizarea planului de erbicidare, cu scopul de a controla mai bine un spectru mai mare de buruieni care creează probleme. Acest lucru devine posibil cu A.I.R.™, deoarece hibrizii permit utilizarea atât a erbicidelor pe bază de tribenuron cât și imazamox. De asemenea, A.I.R.™ furnizează opțiuni extrem de eficiente și flexibile de control al buruienilor prin aplicarea în post-emergență, tratamentul aplicându-se de la 2 pâna la 8 frunze adevărate. 

 

Produsele A.I.R. Simplitate și versatilitate

Unul din beneficiile majore ale tehnologiei A.I.R.™ constă în flexibilitatea pe care o redă fermierilor în a alege hibridul în funcție de nevoile din câmp și așteptările de producție, iar erbicidul în funcție de infestarea cu buruieni. În final, tehnologia facilitează atingerea celor mai bune rezultate posibile în fiecare solă.

 

Începând cu sezonul 2023, oferta comercială Syngenta pentru tehnologia A.I.R.™ este completă.

Astfel, fermierii din România sunt printre primii din lume care pot alege să cultive SY Futura AR, primul hibrid A.I.R.™ înregistrat în România, țara noastră făcând parte din primul val de țări care lansează această tehnologie. Erbicidele Syngenta calificate A.I.R.™ disponibile în România  sunt  Listego®Pro, pe bază de imazamox și Fluence™,  pe bază de tribenuron-metil. 

 

Valorificarea la maximum a A.I.R.™ 

În parteneriat, reprezentanții noștri tehnici de vânzări vă pot ajuta cu recomandări de specialitate despre tehnologia A.I.R.™, cu privire la alegerea și momentul utilizării erbicidelor, pentru a oferi cea mai înaltă protecție posibilă culturilor dumneavoastră.

 

Pentru o utilizare sustenabilă și un bun management al rezistenței buruienilor, încurajăm aplicarea celor mai bune practici. Astfel, specialiștii noștri recomandă utilizarea erbicidelor calificate A.I.R.™ împreună cu erbicide partenere, cu diferite moduri de acțiune, și implementarea unor strategii de Management Integrat al Buruienilor pentru a controla buruienile în mod durabil.

 

Controlul samulastrei

Ca orice alți hibrizi de floarea-soarelui, indiferent de tehnologie, hibrizii A.I.R.™ pot genera samulastră, care este la rândul ei puțin sensibilă la erbicidele inhibitoare-ALS, în culturile următoare și pe terenurile învecinate. Orice erbicid non-inhibitor de ALS (HRAC Grupa 2) care controlează floarea-soarelui convențională va controla samulastra de floarea-soatrelui A.I.R.™. De exemplu, majoritatea inhibitorilor de HPPD (4-Hydroxyphenylpyruvate dioxygenase) sau a erbicidelor auxinice utilizate în culturi precum porumbul și cerealele păioase, vor oferi un control total al samulastrei de floarea-soarelui A.I.R.™. Glifosatul poate fi folosit în absența culturilor. Dacă un inhibitor de ALS este utilizat pentru a controla celelalte specii de buruieni, acesta se poate amesteca cu un erbicid din alta clasa în afară de inhibitori ALS.

Aplicați întotdeauna bunele practici comune de igienă agronomică pe teren: reduceți pierderile de recoltă, reduceți la minim mișcarea mecanică a semințelor de la un teren la altul cu combinele, evitați ca semințele să fie încorporate adânc în sol, distrugeți samulastra A.I.R.™, înainte de semănarea culturii următoare, cu erbicide sau mecanic și asigurați densitatea optimă și uniformitatea culturii următoare.

A.I.R.™ este o tehnologie dedicată controlului buruienilor. Oriunde s-ar afla câmpul dumneavoastră, indiferent de sol, buruieni și climă, descoperiți flexibilitatea pe care A.I.R.™ o poate aduce fermei dumneavoastră.

A.I.R.™ și LISTEGO ® ️PRO sunt mărci comerciale ale unei companii din grupul Syngenta

Fluence™ este o marcă comercială a FMC Corporation sau a unui afiliat și este utilizată sub licență de către Syngenta .