A.I.R. ™ Managementul flexibil al buruienilor. Liniște deplină

A.I.R. ™ Managementul flexibil al buruienilor. Liniște deplină

Buruienile sunt o problemă majoră în culturile de floarea-soarelui și, deși sunt disponibile tratamente, nu toate soiurile le pot tolera. Cultivatorii au diverse opțiuni, dar nu suficientă flexibilitate. A.I.R. ™ vă oferă un control total, oferind plantei de floarea-soarelui toleranță atât la erbicidele pe bază imazamox /imazapir, cât și pe tribenuron - metil, două dintre cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor. A.I.R. ™ permite ca tratamentele să fie utilizate individual sau în combinație ( *), astfel încât intrările să poată fi adaptate cu precizie nevoilor specifice domeniului dumneavoastră. Oferind versatilitate și opțiuni mai bune, veți utilizat numai cât este necesar pentru a maximiza controlul eficient al buruienilor într-un mod durabil.

Provocări și obiective privind buruienile din culturile de floarea soarelui

Problema principală o reprezintă buruienile cu frunze late : găina grasă (Chenopodium album), Kochia (Bassia scoparia), zarna (Solanum nigrum), ciulinul de scroafă perenă (Sonchus arvensis),Știrul (Amaranthus retroflexus), volbura (Convolvulvus arvensis), Ambrosia (Ambrosia artemisiifolia), mușarul sălbatic (Sinapsis arvensis), Putregaiul galben al bulbilor (Xanthomonas hyacinthi), pălămida (Cirsium arvense). Principala problemă sunt buruienile de iarbă; Coada vulpii (Setaria faberi), iarba bărboasă(Echinochloa crusgalli) , sorgul sălbatic (Sorghum halepense), iarba crabă păroasă (Digitaria sanguinalis).

A.I.R. ™ Managementul buruienilor. Ajută la combaterea buruienilor dificil de controlat

Pentru a combate buruienile care afectează recolta de floarea-soarelui în toată Europa, A.I.R.™ vă ajută să faceți față propriilor provocări specifice de combatere a buruienilor, cu cel mai avansat sistem de varietăți de plante tolerante la erbicide (HTV) disponibil în prezent. Tehnologia pe care sistemul A.I.R. ™ o pune la dispoziție direct pe terenul dumneavoastră reprezintă un progres semnificativ față de alte sisteme pentru floarea soarelui existente; cu mai multe opțiuni pentru a controla mai bine buruienile care creează probleme folosind A.I.R.™ în aplicații individuale sau secvențiale ( *) de tribenuron și imazamox /imazapir. Hibrizii AIR ™ oferă, de asemenea, alte caracteristici dorite, cum ar fi rezistența la secetă, rezistența la boli și controlul lupoaie, ceea ce poate contribui la obținerea unui randament sporit.

AIR ™ Flexibilitate privind controlul buruienilor

AIR ™ permite controlul unui spectru larg de buruieni din culturi, prin aplicarea în postemergență, oferind o flexibilitate maximă, ușurință în utilizare și liniște în comparație cu controlul convențional al buruienilor la soiurile de semințe care nu sunt tolerante la erbicide, unde opțiunile sunt limitate, ceea ce poate conduce la obținerea unor rezultate mai puțin eficiente. AIR ™ furnizează opțiuni extrem de eficiente și flexibile de control al buruienilor prin aplicarea în postemergență, tratamentul aplicându-se de la 2-8 frunze adevărate. Înmpreună cu posibilitatea aplicării în pre-emergență, A.I.R. ™ vă oferă mai multe opțiuni în postmergență pentru a vă asigura că potențialul de creștere profitabilă este optimizat și maximizat printr-o genetică cu un randament ridicat, indiferent de provocările agronomice de pe terenurile dvs.

A.I.R. ™ . Ingredientele active de protecție a culturilor oferă posibilitatea de a alege, simplitate și versatilitate

Portofoliul de semințe Syngenta AIR ™ este compus din 6 hibrizi de floarea-soarelui în stadiu pre-comercial, unii cu o rezistență mai mare la lupoaie și la boala mucegaiului. Erbicidele calificate A.I.R. ™ de la Syngenta, pe bază de ingredient activ imazamox, includ Listego® , Listego® Plus și Listego® Pro , pe bază de ingrediente active imazamox + imazapir includ Captora® și Captora® Plus și toate au acțiune sistemică. Fluence ® este erbicidul calificat A.I.R.™ de la Syngenta, bazat pe ingredientul activ tribenuron - metil. AIR ™ vă oferă libertatea de a decide ce erbicid să utilizați și când, având în același timp opțiunea de a alege hibridul/genetica A.I.R. preferată, în loc să vă limitați la utilizarea unui erbicid în funcție de hibrid, așa cum este cazul în prezent.

A.I.R. ™ Multe caracteristici tehnice. Multe beneficii. Însumând mai multe

Cea mai bună agronomie

Hibrizii A.I.R. ™ au trăsături puternice, cum ar fi potențialul de randament ridicat, stabilitatea rezultatelor, rezistența la secetă, rezistența la boli, rezistența la răpitori și maturitatea adaptată condițiilor de creștere.

Toleranță mare la tribenuron și imazamox /imazapir pentru controlul durabil al buruienilor.

Alegerea erbicidului personalizat; fie ca parte a unei strategii predefinite, fie pentru tratarea locală a buruienilor care reprezintă o problemă în timpul sezonului. Soluții mai bune de combatere a buruienilor din iarbă și a buruieni cu frunze late, cu trei substanțe active de vârf și un management simplificat al erbicidului la fermă pentru o protecție mai durabilă a culturilor. Cu avantajul suplimentar al combaterii lupoaiei prin erbicidul imazamox.

Toleranță la transferul de erbicid utilizat în cultura anterioară

[NOTA EDITORULUI: temă sensibilă care ar trebui păstrată sau eliminată de la o țară la alta. Echipa locală va decide]

Anumiți inhibitori de ALS utilizați în culturile de grâu și porumb pot afecta performanța următoarei culturi de floarea-soarelui. Datorită toleranței îmbunătățite la erbicidele inhibitoare de ALS în comparație cu tehnologiile existente pentru floarea soarelui, hibrizii A.I.R. ™ au un risc mai mic de a fi afectați de transfer. Acest lucru ajută la stabilirea culturilor, stabilitatea performanței, păstrarea randamentului și flexibilitatea rotației culturilor, pentru a alege ceea ce se potrivește rotației dvs. ideale.

Alegerea soiului în mod independent de utilizarea erbicidului

A alege AIR ™ înseamnă alegere. Înseamnă mai puțin compromis privind trăsăturile dorite și varietățile economice, adesea constrânse de sistemele actuale de culturi tolerante la erbicide. Hibrizii A.I.R. ™ permit ca prima alegere să rămână pe un plan secundar, acordându-se prioritate libertății de a alege în mod independent cel mai bun hibrid pentru terenul dumneavoastră

Fără rezistență la randament sau alte constrângeri agronomice, oferindu-vă mai multă încredere

Stresul culturilor conduce adesea la scăderea randamentului. Hibrizii A.I.R. ™ evită acest lucru prin inovație tehnologică, pentru o mai bună conservare a randamentului și a conținutului de ulei și fără scăderea randamentului.

Profitând la maximum de A.I.R. ™ . Recomandări care inspiră încredere.

În parteneriat, reprezentanții noștri tehnici de vânzări vă pot ajuta făcându-vă recomandări și dându-vă sfaturi profesionale A.I.R. ™ cu privire momentul utilizării imazamox /imazapir sau tribenuron -metil singur sau în secvență (*), pentru a oferi cea mai înaltă protecție posibilă culturilor dumneavoastră.

Pentru administrare și un bun management al rezistenței, cunoașteți cele mai bune practici pentru a evita dezvoltarea buruienilor rezistente la inhibitorii de ALS; Utilizați erbicide calificate AIR ™ împreună cu erbicide partenere cu diferite moduri de acțiune și implementați strategii de Management Integrat al Buruienilor (MIB) pentru a controla buruienile în mod durabil.

Controlul voluntarilor . Ca orice altă specie de floarea soarelui tolerantă la ALS, hibrizii A.I.R.™ pot genera voluntari care sunt rezistenți la erbicidele inhibitoare de ALS în culturile următoare și în terenurile învecinate. Pentru a controla voluntarii A.I.R. ™:

Utilizați erbicide care nu inhibă ALS, cu eficacitate demonstrată la floarea-soarelui (de exemplu , auxină, inhibitori HPPD, glifosat) și dacă un inhibitor de ALS este utilizat pentru a controla celelalte specii de buruieni, amestecați cu un erbicid care nu inhibă ALS.

Aplicați întotdeauna bunele practici de igienă agronomică pe teren:

Reduceți pierderile de recoltă, reduceți la minimul mișcarea mecanică a semințelor de la un teren la altul prin mașini de recoltat, evitați ca semințele să pătrundă adânc în sol, distrugeți voluntarii A.I.R. ™ înainte de semănarea culturii următoare cu erbicide sau în mod mecanic și asigurați densitatea optimă și stabilirea culturii următoare.

A.I.R. ™ Vă asigură controlul total. Aducem mai multe pe terenul dumneavoastră. Ascultându-vă cu atenție, Syngenta cunoaște caracteristicile necesare pentru cultivarea cu mai mare succes a culturilor de floarea-soarelui. Horticultorii noștri au dezvoltat tehnologia de semințe cu trăsături genetice A.I.R. ™ pentru a furniza toate aceste caracteristici, susținute de informațiile provenind de la rețeaua noastră amplă de teste;

  • Combaterea eficientă a buruienilor și a lupoaie, adaptată la condițiile și cerințele specifice fermei.
  • Plantarea culturilor fără efecte asupra lor datorită utilizării anterioare a erbicidelor inhibitoare de ALS
  • Selectivitate bună a culturilor
  • Flexibilitatea alegerii erbicidului și a unei aplicări prelungite de-a lungul timpului
  • Opțiuni pentru aplicarea succesivă (*) a erbicidelor calificate A.I.R.
  • Caracteristici agronomice valoroase; rezistența la secetă, rezistența la boli, rezistența la lupoaie
  • Potențial mare de stabilitate a randamentului
  • Nouă tehnologie hibridă și sistem durabil pentru programele integrate de management al buruienilor

A.I.R. ™ Tehnologie de reproducere prin controlul buruienilor. Le dă o nouă viață culturilor dumneavoastră. Oriunde s-ar afla terenul dumneavoastră. Indiferent de sol, buruieni și climă. Descoperiți flexibilitatea pe care A.I.R. ™ o poate aduce fermei dumneavoastră în acest sezon. De aceea spunem „unde există A.I.R.™, este creștere”. Syngenta. Haideți să creștem împreună!

AIR™, LISTEGO ® , LISTEGO ® ️ PLUS, LISTEGO ® ️ PRO, CAPTORA ® , CAPTORA ® ️ PLUS, marca verbală SYNGENTA și sigla SYNGENTA sunt mărci comerciale ale unei companii din cadrul grupului Syngenta.

Fluence ® este o marcă comercială a FMC Corporation sau a unui afiliat și este utilizată sub licență de către Syngenta.

(*) = Dacă sunt înregistrate și calificate, atât produsele pe bază de imazamox /imazapir, cât și tribenuron -metil pot fi aplicate ca tratament secvențial pe vârful hibrizilor AIR™ în situații specifice ale terenului. Ordinea depinde de natura buruienilor și de obiectivele programului de combatere a acestora. Sunt posibile mai multe strategii pentru a echilibra costul și eficacitatea. Syngenta va oferi recomandări personalizate adaptate condițiilor locale, precum și instrumente de luare a deciziilor.