Erbicid pentru combaterea buruienilor la floarea soarelui

KV
KV Mobile

Devine atât de ușor să obții ce e mai bun

Acum ai A.I.R.™, cea mai nouă tehnologie pentru floarea-soarelui de la Syngenta. A.I.R.™ este tehnologia inovatoare care îți redă libertatea de a alege, fiind cel mai avansat sistem de cultivare a florii-soarelui, cu toleranță la erbicide. Cu hibrizii A.I.R.™ îți maximizezi producția. Pentru că ai selectivitate ridicată la erbicide și flexibilitate să alegi erbicidul potrivit în funcție de infestarea din câmp.

Logo

Acum ai A.I.R.™, cea mai nouă tehnologie pentru floarea-soarelui de la Syngenta. A.I.R.™ este tehnologia inovatoare care îți redă libertatea de a alege, fiind cel mai avansat sistem de cultivare a florii-soarelui, cu toleranță la erbicide. Cu hibrizii A.I.R.™ îți maximizezi producția. Pentru că ai selectivitate ridicată la erbicide și flexibilitate să alegi erbicidul potrivit în funcție de infestarea din câmp.

Vrei să fii la curent cu noutățile? Intră în comunitatea A.I.R.™. La înscriere, primești și un material promoțional.

Informații personale
Informații despre fermă
Am citit și am înțeles informațiile privind prelucrarea datelor personale, cuprinse în Notificarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal

A.I.R.™

Cel mai avansat sistem cu toleranță la erbicid pentru cultura de floarea-soarelui​

Solul, apa și soarele. Elementele cheie pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Iar pentru floarea-soarelui, există acum un al patrulea element ce permite culturii să se dezvolte și mai puternic: A.I.R.™

Cu A.I.R.™, poți obține ce e mai bun pentru cultura ta de floarea-soarelui

01

Îți maximizezi producția hibrizilor preferați​

02

Alegi hibridul în funcție de nevoile din câmp și așteptările tale, fără să te preocupe ce erbicid vei folosi​

03

Controlezi eficient mai multe specii de buruieni, prin optimizarea utilizării tuturor soluțiilor de erbicidare existente pentru floarea-soarelui, în funcție de infestarea culturii

04

Asiguri un start mai bun culturii tale de floarea-soarelui utilizând cel mai avansat sistem de toleranță la erbicid​

Beneficiile utilizării A.I.R.™

Devine atât de ușor să ai opțiuni
Buruienile reprezintă o problemă în câmpurile cultivate cu floarea-soarelui și, deși sunt disponibile soluții de erbicidare, nu toți hibrizii de floarea-soarelui le pot tolera. Fermierii au opțiuni, dar nu suficientă flexibilitate. Sistemul A.I.R.™ aduce flexibilitatea în ferma ta! Exact ca o soluție complet selectivă existentă la alte culturi!

Devine atât de ușor să fii chiar tu arhitectul programului de erbicidare
Fiecare solă este diferită iar infestarea cu buruieni variază. Deși există soluții, fiecare erbicid controlează o gamă specifică de buruieni. Însă ce faci atunci când spectrul de buruieni din sola ta este mai vast? Ar trebui să faci un compromis.
Sistemul A.I.R.™ aduce libertatea în ferma ta! Pentru că acum îți poți adapta programul de erbicidare în funcție de infestarea culturii.

Devine atât de ușor să atingi maximul potențialului genetic
Un start mai bun în vegetație, înseamnă plante mai puternice și o cultură mai uniformă. Astfel, hibridul își poate manifesta potențialul maxim. Utilizând cel mai avansat sistem de toleranță la erbicid, cu hibrizii A.I.R.™ cultura ta de floarea-soarelui are un nou aliat.

Spre deosebire de alte tehnologii cu toleranță la erbicide, cu A.I.R.™ poți alege hibridul în funcție de caracteristicile agronomice și nevoile tale, fără a fi condiționat de alegererea erbicidului. Ulterior, vei putea adapta programul de combatere a buruienilor alegând erbicidul și momentul aplicării în funcție de obiectivele tale economice și spectrul de buruieni al fiecărei sole.

Astfel, cu sistemul A.I.R.™:

  • obții o producție superioară, prin combaterea eficientă a buruienilor
  • ai toleranța a hibrizilor pentru erbicidele omologate A.I.R.™, atât cele cu imazamox cât și cele cu tribenuron-metil
  • ai un grad redus de fitotoxicitate pentru planta de cultură

Articole

Sunflowers filed
12/16/2022

A.I.R.TM, o tehnologie versatilă, de nivel superior

În calitate de lider mondial în domeniul semințelor de floarea-soarelui, al tehnologiei și al ameliorării, specialiștii de la Syngenta știu că pe o piață a florii-soarelui în creștere, și cu o importanță din ce în ce mai mare, există multe provocări. O provocare majoră o reprezintă combaterea buruienilor, un domeniu în care producătorii agricoli nu au încă suficientă flexibilitate, existând pe piață foarte puține erbicide cu utilizare în post-emergență, în cadrul sistemelor convenționale.

Green field
12/16/2022

Flexibilitate în controlul buruienilor cu A.I.R.TM

Buruienile sunt o problemă majoră în culturile de floarea-soarelui și, deși sunt disponibile pe piață câteva erbicide, nu toți hibrizii le pot tolera. Producătorii de floarea-soarelui au diverse opțiuni, dar nu suficientă flexibilitate. A.I.R.™ vă oferă un control total, oferind plantei de floarea-soarelui toleranță atât la erbicidele pe bază de imazamox, cât și tribenuron-metil, două dintre cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor. A.I.R.™ permite ca tratamentele să fie aplicate, astfel încât erbicidarea să poată fi adaptată cu precizie nevoilor specifice fermei dumneavoastră.

Sunflowers
12/16/2022

Controlul lupoaiei în cultura de floarea-soarelui. Menținerea potențialului de producție.

A.I.R.™ este cel mai avansat și versatil sistem de producție cu toleranța la erbicide disponibil în prezent. Acesta a fost conceput pentru a ajuta fermierii să facă față provocărilor reprezentate fie de buruienile din culturile de floarea-soarelui, fie de lupoaie, buruiana parazit foarte dificil de controlat , pentru a proteja potențialul de producție al hibrizilor cultivați.

Cu A.I.R.™ devine atât de ușor să obții ce e mai bun​

Întrebări și răspunsuri

Rentabilitatea fermei dumneavoastră poate fi optimizată deoarece A.I.R.™ oferă flexibilitatea adaptării programul de erbicidare la condițiile agronomice locale și la potențialul de producție al fiecărui sezon.

Nu, caracteristica este o mutație naturală spontană, găsită la o plantă sălbatică de floarea-soarelui.

Da, hibrizii A.I.R.™ au, la fel ca cei mai recenți hibrizi comerciali Syngenta, caracteristici puternice, cum ar fi potențialul de producție ridicat, toleranță la toate rasele de mană cunoscute în România, toleranță la boli și adaptabilitate foarte bună la condițiile din țara noastră. În plus, dețin o toleranță extinsă la erbicide, putând tolera erbicide atât pe bază de imazamox, cât și pe bază de tribenuron-metil.

Da, la fel ca în cazul hibrizilor cu toleranță la erbicide comercializați în prezent. În condiții nefavorabile, este posibil să se observe o ușoară decolorare a întregii plante, intensitatea acesteia variind foarte mult în funcție de locație și condițiile climatice specifice. Efectul de decolorare este tranzitoriu, fiind vizibil aproximativ două săptămâni, fără a influența talia plantelor și nivelul de producție. Există o variabilitate genetică, prin urmare, fiecare hibrid A.I.R.™ va urma un proces de calificare cu erbicide A.I.R.™ omologate, pentru a valida toleranța lui comercială.

Pot fi utilizate toate erbicidele omologate și calificate pentru hibrizii A.I.R.™. Doza și condițiile de utilizare vor fi în concordanță cu eticheta erbicidului, având în vedere speciile de buruieni, stadiile de creștere și presiunea de infestare. Mai multe strategii ar putea fi posibile pentru a echilibra costul și eficacitatea. Syngenta va face recomandări personalizate, adaptate condițiilor locale și va furniza instrumente de luare a deciziilor.

Acest lucru nu este recomandat. La hibrizii A.I.R.™, ca la orice alți hibrizi cu toleranță la erbicide, un amestec de graminicide (inhibitori ACC) cu erbicide inhibitoare ALS (pe bază de imazamox sau tribenuron-metil) poate provoca antagonism și reduce eficacitatea combaterii gramineelor. Syngenta recomandă utilizarea separată a produselor din grupele ACC și ALS (lăsând să treacă minimum 10-15 zile între aplicări).

Syngenta recomandă doar mărcile de erbicide care au demonstrat siguranță pentru cultură și eficacitate ridicată, și care sunt omolgate și calificate pentru hibrizii A.I.R.™. Produsele care nu au calificarea A.I.R.™, dar sunt omologate pentru hibrizi de floarea-soarelui, pot fi folosite conform etichetei lor și pe riscul utilizatorului.

Orice erbicid non-inhibitor de ALS (HRAC Grupa 2) care controlează floarea-soarelui convențională va controla samulastra de floarea-soatrelui A.I.R.™. De exemplu, majoritatea inhibitorilor de HPPD sau a erbicidelor auxinice utilizate în culturi precum porumbul și cerealele păioase, vor oferi un control total al samulastrei de floarea-soarelui AIR™. Glifosatul poate fi folosit în absența culturilor. Aplicarea bunelor practici tehnologice, ca la orice altă cultură, are efecte benefice în reducerea samulastrei. De aceea, se recomandă recoltarea la momentul optim și reglajul bun al combinei, evitarea încorporării la adâncime mare a semințelor și asigurarea unei densități optime culturii următoare.