Spac

Începând cu sezonul 2009 Syngenta a lansat noile tipuri de ambalaje pentru produsele de protecția plantelor cu formulare lichidă, sub numele S-pac.

Noua linie de ambalaje S-pac îmbină o serie de caracteristici unice pentru a oferi protecție împotriva falsificării, precum și o mai simplă deschidere, manipulare, clătire și depozitare.

Principalele caracteristici ale ambalajelor S-pac sunt:

  • capace cu striații

  • indicator de nivel al lichidului din ambalaj

  • etichete cu elemente vizuale de securitate, detectabile la lumină UV

  • logo Syngenta imprimat în relief pe ambalaje și capace

  • capace cu sistem de siguranță anti-falsificare

  • mânere ergonomice

  • ambalaje rezistente, cu suprafețe netede

  • tip nou de sigiliu, fără folia de protecție din aluminiu, care ar necesita distrugerea separată

Siguranță


Noile ambalaje S-pac sunt realizate dintr-un material rezistent, prevăzute cu suprafețe netede, pentru o manipulare simplă, măsurare exactă a cantității și o clătire rapidă. Noul design permite operatorilor să golească cu ușurință întregul conținut al bidonului în rezervorul mașinii de stropit.

Testele au demonstrat că noile ambalaje S-pac pot înjumătății timpul acordat deschiderii și golirii ambalajelor, comparativ cu ambalajele convenționale cu folie protectoare.

Aceste teste au evidențiat avantajul practic oferit de capacele cu striații ale noilor ambalaje, care permit deschiderea mai rapidă, chiar și atunci cînd operatorul poartă mănuși de protecție.
Simplitate


Noul tip de sigiliu utilizat a înlocuit folia protectoare, pentru toată gama de ambalaje ale produselor Syngenta cu formulare lichidă. În acest fel, deschiderea ambalajelor este mai simplă, iar expunerea utilizatorului este redusă.

Syngenta evidențiază faptul că folia protectoare, comună majorității ambalajelor produselor de protecția plantelor, este dificil de îndepărtat purtând mănuși de protecție și poate conduce la contaminarea operatorului.

Studiile au relevat faptul că jumătate dintre operatori își scot mănușile de protecție, pentru a îndepărta folia protectoare.


 

Garanție


Asociația Europenă pentru Protecția Plantelor estimează că, mai mult de unul din douăzeci de produse livrate către fermieri sunt contrafăcute. În anumite regiuni ale Europei, unul din trei produse reprezintă un fals. Proiectul S-pac include o gamă de trăsături vizuale distinctive și măsuri de protecție menite să reducă riscul falsificării și să garanteze fermierilor că primesc produse originale Syngenta.

Printre aceste trăsături se numără și capacul cu sistem de siguranță prin intermediul căruia operatorii pot verifica dacă bidoanele sunt originale și provin de la o fabrică Syngenta.
Bidoanele și capacele unice S-pac sunt imprimate în relief cu logo Syngenta, iar noua etichetă este prevăzută cu elemente vizuale de securitate detectabile la lumină UV. Prin forma specifică a noilor ambalje, etichetele sunt protejate împotriva deteriorării sau ruperii.
Gama S-pac


Gama S-pac include ambalajele de 250 ml, 500 ml, 1 l, 5 l, 20 l pentru produsele lichide.