Cultura florii-soarelui

Descoperiţi portofoliul de seminţe şi produse de protecţia plantelor pentru cultura florii-soarelui.

Tehnologia Clearfield®

Clearfield® reprezintă o tehnologie de cultivare a florii-soarelui, ce constă în hibrizi Clearfield® şi erbicid Clearfield® pe bază de imazamox, cu aplicare în postemergenţă.

Syngenta a lansat, în anul 2014, erbicidul Listego cu aplicare în postemergenţă, pe bază de imazamox, care vine să consolideze poziţia de lider în segmentul Clearfield®.

Această tehnologie reprezintă în momentul de faţă singura soluţie chimică pentru combaterea parazitului Orobanche cumana, denumit popular lupoaie.

Combaterea acestui parazit se realizează prin îmbinarea unei genetici tolerante la imazamox, împreună cu erbicidarea cu Listego.

Orobanche cumana este un parazit ce se dezvoltă pe rădăcinile plantelor de floareasoarelui, împiedicând procesul de creştere a plantei. Acest parazit se răspândeşte rapid prin intermediul seminţelor şi poate persista în sol
timp de 12 ani. Pierderile de producţie cauzate de Orobanche sunt semnificative, de la 20% până la 100%.

Tehnologia Clearfield® este o soluţie foarte bună şi pentru combaterea buruienilor dificile.

Syngenta lansează în anul 2016 noi hibrizi de floarea-soarelui high-oleic, respectiv SY Experto şi SY Gracia CLP care combină performanţa unei producţii stabile cu uniformitatea
culturii şi conţinutul mare de ulei.
De asemenea, Syngenta lansează şi hibrizii SY Neostar CLP şi SY Bacardi CLP, hibrizi cu potenţial genetic de producţie peste standardele actuale şi care sunt pregătiţi pentru tehnologia Clearfield Plus.

Prognoza agrometeorologică

Serviciul de prognoză meteo AgriCast vă permite să luați cea mai bună decizie privind