De la sămânță la recoltă

FACTORI AGRONOMICI ESENȚIALI PENTRU MAXIMIZAREA POTENȚIALULUI HYVIDO®

NORMA DE SEMĂNAT

Deși semințele Hyvido® pot avea un cost mai mare, datorită capacităţii ridicate de înfrăţire nu veţi fi nevoiţi să semănaţi la fel de mult. Când semănaţi în octombrie, se recomandă o densitate a semințelor de 200 boabe germinabile/ mp la adâncimea de 2-3 cm în terenuri bine pregătite, pentru a obține cantitatea și calitatea optimă.

AZOTUL

Având capacitatea de a utiliza foarte bine substanţele nutritive din sol, nu este nevoie să aplicați mai mult azot pentru Hyvido® comparativ cu un soi convențional de orz de toamnă. 
Cu toate acestea, pentru a susține înfrăţirea ridicată din densitatea mică a semințelor, este important ca la început cantitatea de azot să nu fie foarte mică. 
Așadar, prima aplicare de azot poate avea loc mai devreme decât în mod tradițional. 
Această primă aplicare timpurie de azot este recomandată a fi una cu azot ușor accesibil, ajutând astfel la optimizarea numărului de spice și susținând dezvoltarea timpurie în primăvară, maximizând PRODUCŢIA.

Recomandarea Hyvido® cu 2 opțiuni:

1. 30% la BBCH 21-25

    50% la BBCH 30-31

    20% la BBCH 32-37

2. 30% la BBCH 21-25 (pentru zonele mai secetoase)

    70% la BBCH 30-31

 
Aplicarea timpurie a azotului are un rol cheie în maximizarea potențialului Hyvido®.

GESTIONAREA TALIEI PLANTELOR

Gestionarea taliei plantelor ajută Hyvido® să-și atingă potențialul. 
Regulatorul de creștere Moddus®Evo cu capacitatea de a crește rădăcinile și de a reduce talia plantelor, prin scurtarea distanţei internodală, reprezintă alegerea ideală. 
Aplicarea Moddus®Evo este legată de a doua fertilizare cu azot și trebuie să aibă loc la 2 zile de la fertlizare. 
Utilizarea Moddus®Evo a crescut lungimea rădăcinilor cu 29%

CONTROLUL BOLILOR

Capacitatea coronamentului mare al hibridului Hyvido® de  a capta lumina soarelui (frunza stindard de la Hyvido® poate fi de trei ori mai mari decât la soiurile convenționale), aceasta ajută la protejarea împotriva bolilor.

Noua generație de fungicide Syngenta oferă soluția ideală pentru a ajuta orzul să-și atingă potențialul maxim, iar programele tehnologice Syngenta sunt alegerea ideală.

Programele tehnologice Syngenta oferă protecţie de lungă durată împotriva bolilor, ţin frunza stindard mai mult timp verde (green effect) și astfel menţine un număr optim de spice/ mp şi o calitate superioară a boabelor. Hibridul Hyvido® Jallon se sincronizează perfect cu programul de protecţie a plantelor Syngenta, sinergia dintre toleranţa genetică a hibridului la boli cu programul tehnologic adaptat fac soluţia noastră să fie una de neegalat.

Semințele hibride Hyvido® în combinație cu un protocol personalizat pot oferi îmbunătățiri semnificative ale productivităţii pentru fermieri. Programul nostru are o toleranță mult mai mare la variațiile climatice. Acest lucru le permite fermierilor să obțină o stabilitate mai mare a producţiei an de an, solă după solă, folosind apa și azotul mai eficient.

PRODUCȚII MARI AN DE AN

În cazul acestui program ne concentrăm nu numai pe caracteristicile naturale ale orzului hibrid, ci și pe valoarea economică și potențialul de piață în cadrul unei oferte integrate.