Ziua demonstrativă Syngenta pentru tomate și ardei

Evenimente

București, România, 9 iunie, 2016

Ziua demonstrativă Syngenta pentru tomate și ardei, organizată în localitatea Matca, județul Galați pe data de 22 mai 2016, a reunit peste 600 de legumicultori.
Evenimentul, găzduit pentru a doua oară de ferma Marcoser, a oferit prilejul producătorilor agricoli sosiți din toate colțurile tarii, să observe performanța hibrizilor de tomate și ardei, cultivați în spațiu protejat, precum și eficiența tehnologiilor Syngenta de protecție a plantelor.
Portofoliul de tomate semideterminate cât și nedeterminate a trezit un interes crescut pentru legumicultorii prezenți, aceștia fiind plăcut impresionați de potențialul ridicat de producție al acestora.


Mulți dintre vizitatori au fost extrem de curioși să vadă hibrizii de tomate Qualitet și Gravitet”, a declarat Daniela Răduică, manager de produs culturi legumicole, adresând intrebări specialiștilor noștri din departamentele tehnic și vânzări, referitoare la performanța acestora.


Ardeiul gras galben Barbie, ardeiul gras roșu Yecla și ardeiul iute Sahem au fost, de asemenea, apreciați de legumicultorii prezenți, în ceea ce privește adaptabilitatea la tehnologiile de cultură practicate în această zonă.
Doritorii au avut posibilitatea de a vedea hibrizii menționați împreună cu tehnologia completă de protecție a plantelor și în ferma din Matca a Dl. Săndel Pricope, unde fructele gata de recoltat și încărcătură mare de rod pe plantă, au arătat calitatea portofoliului Syngenta. Tot aici, legumicultorii au putut observa și hibrizii de tomate cu creștere nedeterminată Syngenta: Sandoline – timpuriu, productiv și gustos, Izmir – ușor de cultivat cu legare foarte bună și Panekra – cu fructe mari 250 -300g și foarte gustos.


Fiind interesați permanent de interacțiunea cu fermierii, echipa Syngenta va continua seria de întâlniri cu legumicultorii din diverse zone ale țării, pe tot parcursul anului.

play_circle
Ziua Demonstrativă Syngenta pentru tomate și ardei, Matca 2016