Noii hibrizi (?) A.I.R. ™ . Versatilitate, tehnologie la nivelul următor.

A.I.R. ™ . Versatilitate, tehnologie la nivelul următor.

În calitate de lider global în semințe, tehnologie și reproducere (?), Syngenta știe că, pe piața floarii-soarelui în creștere și din ce în ce mai importantă, există multe provocări. O provocare majoră o reprezintă combaterea buruienilor, un domeniu în care cultivatorii nu au încă suficientă flexibilitate, fiind foarte puține erbicide, cu utilizare în post-emergență, în cadrul sistemelor convenționale. Tehnologia A.I.R.™ de la Syngenta reprezintă cel mai avansat sistem de cultivare a florii-soarelui disponibil în prezent, respectiv cei mai performanți hibrizi de floarea-soarelui toleranți la erbicide (HTC), pentru a sprijini cultivatorii din Europa să facă față provocării pe care o reprezintă combaterea buruienilor.

Amelioratorii noștri au dezvoltat o nouă tehnologie pentru floarea-soarelui, adaptată cerințelor actuale din ferma dumneavoastră; iar hibrizii A.I.R. ™ au potențialul de a remodela piața de floarea soarelui din Europa, permițând flexibilitatea utilizării a două erbicide de vârf, fie tribenuron - metil, fie imazamox , care până acum erau folosite doar separat în alte sisteme de cultivare a florii-soarelui, de exemplu Clearfield® , Clearfield®Plus, floarea-soarelui tolerantă la Express™ și ExpressSun ™ . A.I.R.™ este o sistem tehnologic care combină semințele cu trăsături genetice și protecția culturilor, cu o mai mare flexibilitate și mai multe avantaje decât orice alt sistem de cultură disponibil în prezent.

Sustenabilitate A.I.R. ™ . Protejăm modul în care creștem

A.I.R. ™ este o adevărată combinație a evoluției trecute și prezente în ceea ce privește tehnologia de control al buruienilor din culturile de floarea-soarelui, una dintre cele mai durabile culturi agricole. Fiind o soluție bazată pe combinația dintre tehnologia de hibridare (?) și protecția culturilor, A.I.R.™ este un avansat sistem HTC (Herbicide-Tolerant-Crop). Acesta permite cultivatorilor să realizeze un control cuprinzător și de lungă durată al buruienilor din culturi, țintind buruienile (monocotiledonate și dicotiledonate) și lupoaia, prin aplicarea în postemergență. Oferă siguranță fermierilo și ușurință în utilizare, în comparație cu metodele de combatere a buruienilor la varietățile convenționale de semințe. Versatilitatea este principala caracteristică a AIR™ , intrucât oferă fermierilor trăsături agronomice atractive și un mai mare randament, esențiale pentru cultivarea într-un mod mai durabil, cu resurse eficiente, protejând biodiversitatea și mediul înconjurător

AIR ™ este o plantă de floarea soarelui care are capacitatea genetică de a codifica o proteină specifică care conferă toleranță la o serie de erbicide, printre care imazamox și tribenuron - metil. În ceea ce privește originea ei, a fost descoperită într-o populație relativ sălbatică de floarea-soarelui, a fost izolată și cultivată în linii de reproducere de elită de către amelioratorii Syngenta, pentru a obține soiuri performante comercial. A.I.R.™ vă oferă o flexibilitate maximă. Inovația sa conferă plantei de floarea-soarelui toleranță la erbicidele pe bază de imazamox și tribenuron - metil (calificate pentru A.I.R.™), două dintre cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor. Permițând tratamente individuale sau combinate (*), aplicările pot fi adaptate nevoilor specifice terenurilor dumneavoastră. Deci, utilizați doar cât este necesar pentru a vă atinge obiectivele de combatere a buruienilor, obținând maximum de la fiecare tratament, protejându-vă investiția în culturi și cu cel mai mic impact posibil asupra mediului

AIR ™ :Soluții pentru o piață în rapidă creștere.

Cultivarea HTC este în creștere în Europa, în primul rând datorită intensificării culturilor și nevoii de a crește eficiența generală a culturii de floarea-soarelui, utilizându-se noile tehnologii pentru a realiza acest lucru într-un mod mai durabil. Dată fiind nevoia de a combina semințele și tehnologiile de protecție a culturilor pentru a obține sinergii de costuri mai mici și o mai mare rentabilitate a investiției, viteza cu care cultivatorii trec de la culturile convenționale la HTV este mare. A.I.R.™ oferă cultivatorilor semințe cu valoare mai mare și optimizează soluțiile tehnologice prin trăsături genetice mai performante. Datorită A.I.R.™, sunt posibile soluții optime de combatere a buruienilor, deoarece există puține soluții convenționale de protecție a culturilor în aplicarea în postemergență în sistemele convenționale și niciuna cu avantaje similare. A.I.R. ™ vă oferă flexibilitatea și capacitatea de a controla o gamă largă de graminee și buruieni cu frunza lată. Syngenta consideră că viitorul cultivării plantei de floarea-soarelui implică includerea HTC, iar A.I.R.™ vă poate deschide drumul în acest sens.

Caracteristici tehnice AIR™ . Contribuind la un și mai mare succes.

AIR ™ oferă o varietate de plante cu trăsături genetice cu o mai mare toleranță la erbicidele imazamox și tribenuron-metil, permițând să fie controlate mai ușor toate problemele pe care le implică buruienile pe teren, prin inovații durabile.

Cea mai bună soluție agronomică pentru rezultate durabile. Hibrizii A.I.R. ™ includ și alte caracteristici importante, cum ar fi potențialul ridicat de producție, rezistența la secetă, rezistența la boli, rezistența la lupoaie și maturitatea adaptată condițiilor de cultivare. Toleranța îmbunătățită la erbicidele inhibitoare-ALS în comparație cu tehnologiile existente, reduce riscul ca hibrizii A.I.R. ™ să fie afectați de transferul de erbicide din grupa inhibitoare-ALS de la culturile anterioare

Hibrizii A.I.R.™ au/asigură un bun start, stabilitate și randament al culturii de floarea-soarelui. Veți vedea diferența pe care o reprezintă A.I.R.™ pe măsură ce cultura dumneavoastră se dezvoltă, puternic și uniform, asigurând stabilitatea fermei dumneavoastră. Fiind bine adaptat la metodele de agricultură durabilă, sistemul A.I.R. ™ contribuie la îmbunătățirea diversității biologice și a vieții solului, în timp ce floarea-soarelui se dezvoltă mult mai bine.

Valoarea A.I.R. ™ . Aduce flexibilitatea, direct în ferma dumneavoastră

Susținut / Demonstrat în cadrul amplei noastre rețele de testări pentru floarea-soarelui, din Europa.

 • Toleranță la imazamox și la tribenuron - metil
 • Flexibilitate în alegerea erbicidului, inclusiv aplicații secvențiale (*)
 • Control de încredere și rentabil al buruienilor
 • Flexibilitate în aplicare
 • Spectru larg de buruieni combătute (atât monocotiledonate,cât și dicotiledonate)
 • Control durabil al lupoaiei
 • Randament crescut
 • Fitotoxicitate redusă, fără stres cauzat de utilizarea anumitor erbicide în cultura anterioară
 • Alte caracteristici importante ale semințelor/hibrizilor: de exemplu rezistența la secetă, rezistența la boli
 • Nouă tehnologie hibrida. Versatil și ușor de utilizat
 • Potrivit pentru programele integrate de gestionare a buruienilor

A.I.R. ™ Tehnologie de reproducere prin controlul buruienilor. Conferă o nouă viață culturilor dumneavoastră. Oriunde s-ar afla terenul dumneavoastră. Indiferent de sol, buruieni și climă. Descoperiți flexibilitatea pe care A.I.R. ™ o poate aduce fermei dumneavoastră în acest sezon. De aceea spunem „unde există A.I.R.™, există creștere”. Syngenta. Haideți să creștem împreună!

Simbolul unic Clearfield® și Clearfield® sunt mărci comerciale înregistrate ale BASF© 2022 BASF. Toate drepturile rezervate. ExpressSun ® este o marcă înregistrată a Corteva. EXPRESS este o marcă comercială a FMC Corporation sau a unui afiliat. AIR este o marcă comercială a unei companii din grupul Syngenta.

(*) = Dacă sunt înregistrate și calificate, atât produsele pe bază de imazamox /imazapir, cât și tribenuron -metil pot fi aplicate ca tratament secvențial pe vârful hibrizilor AIR™ în situații specifice ale terenului. Ordinea depinde de natura buruienilor și de obiectivele programului de combatere a acestora. Sunt posibile mai multe strategii pentru a echilibra costul și eficacitatea. Syngenta va oferi recomandări personalizate adaptate condițiilor locale, precum și instrumente de luare a deciziilor.