SCAPA de ambalaje

Syngenta sprijină proiectul SCAPA al AIPROM, un sistem de colectare, transport și valorificare a deșeurilor provenite de la ambalajele primare de plastic ale produselor de protecția plantelor importate sau produse în România.

Conform legislației în vigoare din România (ordonanța nr. 41/ 22.08.2007), fabricanții, importatorii, comercianții și distribuitorii de produse de protecția plantelor au obligația de a recupera ambalajele goale de la utilizatori, iar utilizatorii au obligația de a returna ambalajele goale, clătite de 3 ori, furnizorilor de produse de protecția plantelor.

Syngenta vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor care susțin bunele practici agricole cu respectarea reglementărilor de protecție a mediului, investind în Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM - SCAPA.

SCAPA este programul de colectare și valorificare a deșeurilor de ambalaje din plastic/ metal/ hârtie provenite de la produsele de protecția plantelor importate sau produse în România, derulat la nivel național sub sloganul "SCAPA de ambalaje".

SCAPA preia gratuit de la utilizatori numai ambalajele de plastic și metal care sunt contaminate prin triplă clătire, au capacele separate și provin de la produsele companiilor participante la sistem. Ambalajele de hârtie, saci sau cutii, trebuie curățate și compactate înainte de a fi predate.

Colectarea SCAPA se desfășoară atât în centrele de colectare SCAPA organizate la sediile distribuitorilor de produse de protecția plantelor înscriși în program, 2-4 zile de două ori pe an, în lunile mai-iunie și octombrie-noiembrie, cât și prin colectarea direct de la sediul fermelor, pentru cantități de minim 30mc corespunzătoare condițiilor de preluare.

Obiectivul Syngenta este ca folosirea tuturor produselor sale să fie sigură pentru sănătatea umană și a mediului înconjurător, pe toată perioada ciclului de viață a unui produs. După utilizarea produselor de protecția plantelor este important ca și deșeurile provenite de la ambalajele respectivelor produse să fie gestionate corect, pentru a nu polua apa sau solul.

Pentru a obține informații suplimentare cu privire la cel mai apropiat centru de colectare, calendarul de colectare SCAPA, puteți suna la numărul de telefon de mai jos sau puteți trimite un e-mail către operatorul Ecorec Recycling.

Info & Program SCAPA
TelVerde: 0800.800.211 (apel gratuit)
E-mail: scapa@ecorecrecycling.ro