VERTIMEC® 1,8 % EC – eliminarea utilizărilor în câmp și restricționarea aplicării produsului doar în spații protejate

Produse

           Dorim să vă informăm că, pentru conformarea la condițiile din Regulamentul (UE) 2023/515 de reînnoire a aprobării  substanței active  abamectin doar la culturi în spații protejate, compania Syngenta Agro S.R.L a solicitat Comisiei Naționale de Omologare a Produselor de Protecția Plantelor (CNOPPP) operarea următoarelor modificări în Certificatul de omologare al produsului:

               - eliminarea tuturor utilizărilor în câmp la tomate, prun, viță de vie, mur, zmeur, pepene,  piersic, cais, nectarin, plante ornamentale şi păstrarea doar a utilizărilor în spații protejate ( sere şi solarii).

                  - restricționarea aplicării doar la plante cultivate în spații protejate (sere și solarii) pentru: căpșun și plante ornamentale (flori tăiate).

            Compania Syngenta Agro SRL a operat deja aceste modificări în eticheta produsului VERTIMEC ®1,8 % EC aflat în stoc.

          Pentru lămuriri şi informaţii suplimentare vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi prin reprezentanţii de vânzări alocaţi dumneavoastră, sau să ne scrieţi la adresa de e-mail: andrei.marutescu@syngenta.com şi/sau la numărul de telefon: 021.528.12.00.

           Menţionăm că acest document nu este un act de informare legislativă şi nici o opinie legală cu privire la informaţiile pe care le conţine. Acest document nu ȋnlocuieşte şi nici nu suplineşte obligaţia terţilor de a se informa şi de a se conforma cu dispoziţiile legale aplicabile activităţillor pe care le desfăşoară.

             Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi autorităţilor fitosanitare.