O nouă colaborare strategică pentru valorificarea Inteligenței Artificiale în folosul inovației în agricultură

Noutăți

Syngenta Crop Protection și Insilico Medicine vor colabora pentru a valorifica Inteligența Artificială (IA) în accelerarea inovației de produse și tehnologii noi, mai durabile, pentru fermieri. Insilico Medicine este lider mondial în folosirea IA, ceea ce va permite o inovație mai rapidă și mai eficientă a noilor substanțe active. Syngenta va utiliza IA în dezvoltarea unei noi generație de soluții durabile pentru protecția culturilor împotriva bolilor, buruienilor și dăunătorilor, protejând în același timp ecosistemele.

Prin inovație, Syngenta îi va ajuta pe fermieri să facă față provocărilor continue cu care se confruntă, pentru a îmbunătăți productivitatea și a îndeplini cererea globală de alimente de calitate și accesibile.

„Colaborând cu Insilico Medicine, Syngenta poate valorifica potențialul imens și scopul IA pentru a dezvolta următoarea generație de soluții durabile de protecție a plantelor ca parte a angajamentului de a investi 2 miliarde $ pentru inovație și sustenabilitate”, a precizat Camilla Corsi, Directorul Departamentului de Cercetare Protecția Plantelor din cadrul Syngenta. „Aceasta va transforma agricultura prin furnizarea către fermierii din întreaga lume de instrumente de care aceștia au nevoie pentru a produce alimente sănătoase, nutritive, accesibile și sustenabile în modul cel mai eficient, cu un impact minim asupra mediului”. „Reputația noastră ca lider global în inovație este construită pe bază de colaborare și pe înțelegerea provocărilor întâmpinate de fermieri. Lucrând împreună cu Insilico Medicine, combinând abilitățile, cunoștințele și tehnologiile noastre, vom putea asigura soluții noi și mai eficiente de protecție a culturilor care vor ajunge mai repede la fermieri”, a mai precizat Camilla Corsi.

Insilico Medicine are o reputație dovedită și a contribuit la o dezvoltare semnificativă în domeniul cercetării farmaceutice, folosind IA pentru a proiecta, sintetiza și valida noile ingrediente. Aceeași abordare are de asemenea, potențialul de transformare a dezvoltării de soluții noi de protecție a plantelor care ajută la sănătatea culturilor, de la semănat la recoltare. Lucrând îndeaproape cu Syngenta, Insilico Medicine va folosi cunoștințele tehnologiei chimice a moleculelor mici generative ce are la bază IA, nu numai pentru a obține mai rapid molecule ce stau la baza substanțelor active, ci și pentru a proiecta moleculele care sunt mai sustanbile și mai prietenoase cu mediul.

Alex Zhavoronkov, Doctor, fondator și CEO al Insilico Medicine declară că „Suntem încântați să colaborăm cu o companie care este dedicată dezvoltării de produse sigure și sustenabile pentru fermieri”. „Inteligența noastră artificială este proiectată de la bază pentru a produce o chimie foarte precisă spre protejarea sănătății umane, asigurând o siguranță pe termen scurt și mediu. Această expertiză este extrem de valoroasă pentru știință în domeniul protecției culturilor și în special pentru companii a căror prioritate principală este siguranța produselor lor. Syngenta este o companie progresivă cu mulți specialiști și oameni de știință eminenți cu care vom lucra împreună pentru a folosi Inteligența Artificială în beneficiul agriculturii”.

Pentru mai multe informații despre aceasta nouă colaborare, puteți accesa www.ai.syngenta.com

play_circle
Colaborare Syngenta și Insilico Medicine