Elatus Era - Controlul Bolilor

Elatus™ Era în acțiune asupra
bolilor cerealelor păioase

Septorioza este una dintre principalele boli din cultura de cereale care poate cauza, în funcție de o serie de factori, pagube de până la 50%.

În primăvară, odată cu reluarea vegetației și creșterea temperaturilor, atacul septoriozei devine mai virulent din cauza timpului redus de incubare a sporilor. Odată cu creșterea plantelor, sporii ajung pe frunzele superioare, provocând noi infecții. Dacă atacul pe frunzele inferioare nu aduce pagube importante, odată cu urcarea spre etajele superioare, pierderile provocate de acest agent patogen se transpun direct în pierderi de producție.

De aceea, vom acorda o atenție mai deosebită controlării acestui agent patogen pentru a proteja ultimele etaje și frunza stindard. Este necesară o aplicare preventivă a fungicidelor pentru a reduce la minimum efectele acestei boli.

ciclul de dezvoltare

Proiecte de cercetare

Specialiștii noștri au desfășurat un proiect de cercetare pentru a înțelege mai bine ciclul de dezvoltare a Septoria spp. și Puccinia spp.

Analizele la microscop, realizate cu scopul de a vedea care sunt efectele dezvoltării acestor patogeni în interiorul frunzei și la suprafața acesteia, au relevat că, odată ce boala se manifestă la exteriorul frunzei este prea târziu să o tratezi și dauna este deja produsă.

5 zile de la infectarea cu rugină brună. Netratat.

5 zile de la infectarea cu rugină brună. Tratat cu Elatus™ Era.

Glisează pentru a descoperi diferența

20 de zile de la infectarea cu Septorioză. Netratat.

20 de zile de la infectarea cu Septorioză. Tratat cu Elatus™ Era.

Glisează pentru a descoperi diferența


Consultă eticheta produsului Elatus™ Era

Etichetă Elatus™ Era.pdf   1.42mb