Experienta fermierilor

SOLATENOL™
„Green effect” pentru extra producție

BOGATU IONEL
350 ha Com. Oprișor,
sat Prisăceaua, Jud.
Mehedinți

"Am observat o diferență între parcelele tratate cu Elatus™ Era și anume o cultură verde mai intens datorită perioadei mai îndelungate de protecție."

Anul acesta am cultivat 170 de ha de grâu, din care am folosit Elatus™ Era pentru o suprafață de 53 de hectare.
L-am aplicat în luna mai, la frunza stindard, moment în care erau deja instalate bolile din cauza precipitațiilor căzute anterior. Am observat o diferență între parcelele tratate cu Elatus™ Era și anume o cultură verde mai intens datorită perioadei mai îndelungate de protecție, grâul înmagazinând elemente nutritive din sol care au dus la o producție mai mare cu +500 kg/ha comparativ cu alt fungicid aplicat la aceleași soiuri. De asemenea, s-a observat și un efect asupra bolilor deja apărute, prin eradicarea lor. Producția medie obținută este de 5.500 kg/ha, cu masa hectolitrică 76-77%, proteină 14. Elatus™ Era este un fungicid complet care își face treaba, chiar și în situații dificile. Am fost mulțumit și îl voi folosi în continuare pentru beneficiile pe care mi le aduce

SOLATENOL™
rezultate constante în
loturile de cercetaree

BÎLCA NICOLAE
550 ha Com. Dîrvari, Jud.
Mehedinți

"Am obținut o diferență de +500 kg/ha și +800 kg/ha cu Elatus™ Era față de un produs existent în piață, pe diferite soiuri."

Cultiv 280 ha de grâu, iar pe suprafața de 150 de ha am aplicat fungicidul Elatus™ Era. L-am aplicat la frunza stindard atât pe soiuri locale, cât și pe soiuri internaționale. Ploile abundente din acea perioadă au favorizat apariția bolilor, iar fungicidul Elatus™ Era a protejat excepțional planta, menținând aparatul foliar curat până la recoltare, fapt ce s-a văzut și în rezultatele de producție. La două soiuri internaționale am obținut o producție de 7.100 kg/ha, respectiv 6.700 kg/ha. La soiul local am obținut o productie de 5.800 kg/ha. La aceleași soiuri, dar cu un alt fungicid pe bază de strobilurină de la o companie.
Competitoare, pe o suprafață de 130 ha, diferența de producție a fost de +500-800 kg/ha în favoarea Elatus™ Era. Recomandarea mea către colegii fermieri este să folosească cu încredere Elatus™ Era pentru că într-adevăr face diferența în producție.

SOLATENOL™
distribuire optimă și
efect de lungă durată

GÂRLEANU FILIP LAURENȚIU
173 ha Obârșia de Câmp, Jud.
Mehedinți

"Protecție eficientă la frunza stindard și la spic."

Exploatația Agricolă PFA Gîrleanu Filip Laurențiu funcționează din 2012, iar anul trecut am avut cultivată cu cereale păioase suprafața de 100 ha, soiuri românești, grâu și orz.Din cauza precipitațiilor abundente căzute în lunile aprilie și mai, au apărut bolile specifice frunzei stindard. Având un parteneriat de încredere încă de la înființare cu compania Syngenta, am hotărât să folosim un fungicid nou, Elatus™ Era, specific culturii de cereale păioase. Am aplicat fungicidul Elatus™ Era pe o suprafață de 62 de ha la grâu, la frunza stindard și am observat beneficiile aduse de acest nou fungicid. Primul beneficiu pe care l-am semnalat a fost o protecție eficientă la frunza stindard și spic, prelungind perioada de vegetație, un efect care clar a dus la un spor de producție, mai exact de +750 kg/ha, obținând o producție medie de 6.900 kg/ha. Un alt beneficiu este efectul de lungă durată, planta și implicit frunza stindard, au fost mai mult timp verzi, ducând la creșterea indicilor de panificație, respectiv masa hectolitrică 78% și proteină 14. Elatus™ Era este un fungicid în care am încredere și îl recomand fermierilor.

SOLATENOL™
Principalele provocari din
cultura de cereale

ȚONE ADRIAN
S.C. Bangkok 84
Impex S.R.L.

"Cultura a fost vizibil mai sănătoasă pentru o perioadă foarte lungă de timp."

Am avut încredere în fungicidul Elatus™ Era, iar încrederea nu mi-a fost înșelată deoarece am utilizat Elatus™ Era pe o suprafață de 250 de ha, cu rezultate peste așteptări, având în vedere anul dificil.

Frapant este efectul vizual al produsului Elatus™ Era comparativ cu un alt produs din piață tot cu modul de acțiune SDHI. Cultura a fost vizibil mai sănătoasă pentru o perioadă foarte lungă de timp, diferența care s-a evidențiat și în producție, oferind în medie +150 kg la hectar în plus față de produsul competitor.

SOLATENOL™
translocare acropetală si eficacitate
pe Puccinia recondita

NEGOIȚĂ LAURENȚIU
S.C. Amal Prod S.R.L.
Ulmu, Jud. Călărași

"Am obținut un spor de producție cu Elatus™ Era de 700 kg/ha față de tratamentul standard din fermă."

După o vizită în câmp, împreună cu reprezentantul Syngenta, la recomandarea acestuia am ales fungicidul Elatus™ Era pentru o suprafață de 200 de hectare. Am aplicat la frunza stindard, 1 L/ha. Producția a fost foarte bună, recoltând 7,5 tone/ha în solele respective, cu aproximativ +700 kg/ha mai mult decât în alte parcele unde am avut tratamentul cu fungicid pe care îl folosesc în mod obișnuit. Pentru mine este clar faptul că voi folosi în continuare Elatus™ Era și în sezonul agricol care urmează.

SOLATENOL™
distribuire optimă și
efect de lungă durată

DAN JINGĂU
S.C. Agromec Trans S.R.L.
Vidra, Jud. Ilfov

"Elatus Era mi-a adus o săptămână în plus de protecție față de un alt produs cu mod de acțiune SDHI."

Produsul Elatus™ Era este într-adevăr o inovație în protecția culturii de grâu. Am utilizat produsul pe o suprafață de 45 de hectare si comparativ cu un alt produs tot cu mod de acțiune SDHI, Elatus™ Era s-a evidențiat printr-o protecție de lungă durată, oferind o săptămână în plus de protecție culturii.