Faceți cunoștință cu Agcelerators: oamenii care transformă agricultura

Noutăți

Faceți cunoștință cu Agcelerators: oamenii care transformă agricultura

Syngenta a lansat la începutul lunii septembrie o campanie multimedia dinamică pentru a inspira oamenii să devină creativi, să colaboreze și să aibă un impact favorabil agriculturii sustenabile. Denumită Agcelerators, campania va prezenta și va scoate în evidenţă oamenii care transformă agricultura și se va desfășura inițial în Europa, Africa și Orientul Mijlociu pentru a contribui la accelerarea formării și adoptării unor practici agricole sustenabile. 

Având în vedere estimările potrivit cărora populația mondială va ajunge la aproape 10 miliarde de locuitori până în 2050, este necesar ca sistemul alimentar global să treacă prin schimbări urgente pentru a asigura suficientă hrană pentru toată lumea fără distrugerea planetei. În Raportul din 2019 al Institutului Resurselor Mondiale, intitulat Raport privind resursele mondiale: Crearea unui viitor alimentar sustenabil, se arată că, pentru a face față acestei provocări, va fi necesară eliminarea a trei disparităţi:

  • un „decalaj alimentar” de 56% între ceea ce s-a produs în 2010 și alimentele care vor fi necesare în 2050;
  • un „decalaj al terenurilor” de aproape 600 de milioane de hectare (o suprafață de aproape două ori mai mare decât cea a Indiei) între suprafața globală a terenurilor agricole în 2010 și expansiunea agricolă preconizată până în 2050; și
  • un „decalaj de 11 gigatone în ceea ce privește atenuarea emisiilor de gaze cu efect de seră” între emisiile preconizate din agricultură în 2050 și nivelul necesar pentru a respecta Acordul de la Paris.


Provocarea pentru o agricultură sustenabilă constă în găsirea unui echilibru între nevoia de creștere a producției de alimente și necesitatea protejării mediului, a conservării resurselor naturale și a asigurării viabilității pe termen lung a sistemelor agricole. Iar tocmai aici intră în joc Agcelerators, care pot contribuie la accelerarea transformării agriculturii.

„„Agcelerators” sunt promotorii în sectorul agricol”, a declarat Alexandra Brand, Director Regional Syngenta Crop Protection, Europa, Africa și Orientul Mijlociu. „Ei sunt oamenii care dezvoltă și adoptă idei noi și care stabilesc noi parteneriate și modalități de lucru. Ei sunt forța motrice din spatele practicilor agricole sustenabile care vor avea un impact de durată asupra planetei noastre. A sosit momentul să auzim ce au de spus.”

Campania Agcelerators întruchipează angajamentul Syngenta de a aborda provocările critice cu care se confruntă comunitatea agricolă și ecosistemul în general. Pe lângă prezentarea tehnologiilor de ultimă generație și a abordărilor revoluționare, Syngenta urmărește să catalizeze o mișcare prin care să valorifice puterea colectivă a fermierilor, a părților interesate și a comunității extinse în scopul conturării unei noi ere în agricultură.

„Viziunea noastră pentru Agcelerators este de a crea o mișcare care să unească părțile interesate, să amplifice impactul și, în cele din urmă, să impulsioneze adoptarea practicilor agricole sustenabile”, a declarat Robert Renwick, Director Business Sustainability, Syngenta Crop Protection, Europa, Africa și Orientul Mijlociu. „În următoarele săptămâni, prin intermediul mijloacelor tradiționale de comunicare și social media, vom prezenta modul în care oamenii contribuie la transformarea agriculturii, printr-o varietate de tehnici și tehnologii moderne, inclusiv analiza datelor, diagnoză și produsele biologice. Vocile lor. Poveștile lor.”

Prin intermediul campaniei Agcelerators, Syngenta va evidenția angajamentul său continuu și de durată față de gestionarea și protecția mediului, inovație și sprijin pentru fermieri, prezentând oameni, produse și servicii care fac o diferență pozitivă. Campania umanizează eforturile prin relatarea unor întâmplări adevărate, demonstrând impactul pozitiv și tangibil pe care îl are asupra vieții persoanelor și comunităților din întreaga lume.

Pentru mai multe informații despre Agcelerators, vizitați: www.syngenta.com/agcelerators