Adresă de informare & Certificat de omologare - GARDOPRIM® PLUS GOLD 500 SC şi SILBA

Noutăți

Compania Syngenta dorește să informeze toți utilizatorii de produse de protecția plantelor cu privire la modificările apărute în domeniu de utilizare ale produselor GARDOPRIM® PLUS GOLD 500 SC şi SILBA.

Ca urmare a aplicării prevederilor Regulamentului (UE) 2021/824 al Comisiei Europene pentru produsele de protecția plantelor pe bază de terbutilazin, în legătură cu produsele GARDOPRIM® PLUS GOLD 500 SC şi SILBA, au fost operate următoarele modificări în Certificatele de omologare ce au impact asupra domeniu de utilizare a produselor și astfel:

  • Produsele pot fi aplicate la culturile omologate, doar o dată la trei ani, pe acelaşi teren, la o doză maximă de 850 g de terbutilazin/an;
  • Aplicarea preemergentă la porumb pentru combaterea buruienilor anuale, exclusiv dicotiledonate (Sinapis, Raphanus, Xanthium) se va face la doza de 4-4,5 l/ha (funcţie de tipul de sol).

Menționăm că acest anunț nu este un act de informare legislativă și nici o opinie legală cu privire la informațiile pe care le conține. Acest document nu înlocuiește și nici nu suplinește obligația terților de a se informa și de a se conforma cu dispozițiile legale aplicabile activitățillor pe care le desfășoară.