Alerte meteo pentru pomicultori – noul serviciu oferit de Syngenta!

Noutăți

Începând cu anul 2017, Syngenta vine în întâmpinarea pomicultorilor cu o noutate: sistemul de avertizare împotriva rapănului și viermelui merelor. Este vorba despre sistemul de alerte meteo RimPro, cu acces la stațiile meteo situate în diferite zone geografice ale țării.

O combatere eficientă depinde de mai mulți factori, cei mai importanți fiind produsul ales, calitatea aplicării lui - care include toate elementele de bune tehnici de aplicare - și nu mai puțin important este momentul când se aplică produsul. Cu ajutorul unui serviciu meteo de încredere, pomicultorii își pot planifica cel mai bine momentul când trebuie aplicate produsele, pentru a asigura cel mai bun nivel de combatere a bolilor și dăunătorilor din livadă.

Având în vedere că nu toți pomicultorii au acces la informațiile unei stații meteo de calitate, Syngenta a grupat informațiile meteo furnizate de stații din diferite județe din România și va publica pe site-ul propriu alerte meteo în vigoare, actualizate la zi, pe tot parcursul sezonului 2017, împreună cu recomandările de tratamente adaptate la condițiile meteo.

Datorită ploilor din ultimele zile, stațiile meteo avertizează că avem condițiile propice de infecție cu rapăn în aproape toate regiunile țării, de aceea este important ca pomicultorii să recurgă la tratamentele cu produse împotriva rapănului adaptate la condițiile climatice ale perioadei. Având în vedere temperaturile încă reci, echipa Syngenta recomandă folosirea fungicidului Chorus (0.45-0.75 kg/ha) care acționează foarte bine la temperaturi joase, pentru combaterea timpurie a bolilor, urmat în fenofaza după scuturat, de tratamente cu Embrelia (1.44l/ha) și Score (0.225l/ha pentru cultura mărului).

Puteți vizita site-ul Syngenta pentru alerte meteo la zi, accesând link-ul de mai jos:

https://www.syngenta.ro/alerte-meteo-pomicultura

Notă: Pentru informațiile complete referitoare la produse, doze și culturile omologate pentru fiecare produs, vă recomandăm să consultați și să citiți cu atenție etichetele produselor.