Fii primul la semănat cu hibrizii extratimpurii de varză de la Syngenta!

Noutăți

Pentru hibrizii de varză albă destinați culturii extratimpurii din portofoliul Syngenta, semănatul începe la sfârșitul lunii decembrie, urmând ca în februarie să se facă plantarea, iar în aprilie recoltarea acestora.

Pe segmentul de varză extratimpurie, Syngenta aduce pe piața din România un nou hibrid, Jetodor F1, cu o perioadă de vegetație de 55 de zile. Acesta poate fi cultivat în spații protejate, în tunele sau în câmp deschis, cu folie microporoasă.

Hibridul Jetodor F1 prezintă o uniformitate foarte bună, precum și o vigoare medie spre mare a plantelor. Frunzele sale au o culoare verde deschis, iar căpățâna este rotundă, nu foarte densă, dar voluminoasă și grea, ajungând la 1,5 – 2 kg.

Cel de-al doilea hibrid extratimpuriu din portofoliul Syngenta, Mirror F1, un produs deja consacrat, poate fi de asemenea cultivat atât în spații protejate, în tunele sau în câmp deschis, cu folie microporoasă. Acesta prezintă o vigoare mică spre medie și se caracterizează prin uniformitate, formând întotdeauna căpățâni rotunde, fără moț, cu o greutate medie de maxim 1,5 kg.

Cei doi hibrizi de varză se diferențiază prin rezistența ridicată la crăpare, dar și la emiterea tijei florale.

Pentru creșterea profitabilității, specialiștii Syngenta recomandă ca varietățile de varză extratimpurii, Jetodor F1 și Mirror F1 să se planteze  la densități mari, de 55-60,000 de plante/ha.

Succesul unei culturi profitabile începe încă din perioada de răsad; pentru a avea un răsad uniform și, ulterior, o cultură uniformă, se recomandă ca răsadurile să fie produse la tăvițe alveolare.