Informare cu privire la substanța activă lambda-cihalotrin

Noutăți

În Uniunea Europeană, aprobarea substanţelor active ce intră în compoziţia pesticidelor se face pe o perioadă limitată, iar decizia de extinderea sau nu a perioadei de aprobare se face numai după revizuirea dosarului actualizat al substanţei respective.

Ca urmare a informațiilor incorecte vehiculate în piață cu privire la situația reglementării în Uniunea Europeană a substanței active lambda-cihalotrin, compania Syngenta vine cu următoarele precizări și clarificări: substanța activă lambda-cihalotrin este aprobată în Uniunea Europeană până la finalul 31.03. 2023. Această informație este publică și poate fi accesată pe pagina de internet a Comisiei Europene. (https://ec.europa.eu/food/plant/pesticides/eu-pesticides-database/active-substances/?event=as.details&as_id=259)

Pentru prelungirea aprobării lambda-cihalotrin, Syngenta a depus deja solicitarea de reaprobare şi susţine reaprobarea substanţei în Uniunea Europeană.

Menționăm că acest anunț nu este un act de informare legislativă și nici o opinie legală cu privire la informațiile pe care le conține. Acest document nu înlocuiește și nici nu suplinește obligația terților de a se informa și de a se conforma cu dispozițiile legale aplicabile activitățillor pe care le desfășoară.