Recomandări Syngenta - cultivarea tomatelor și ardeilor în câmp

Semințe legume

Bobcat F1 este un hibrid de tomate cu creștere determinată, recomandat pentru cultivare în câmp deschis, primăvara - vara. Plantele sale sunt viguroase, cu internodii scurte și port închis, tip tufă; acestea au o acoperire foliară foarte bună, ce protejează fructele de arsurile solare.

Fructele au formă rotundă și culoare uniformă, pot ajunge până la o greutate medie de 220 – 250 de grame, fiind rezistente la crăpare. Datorită conținutului său ridicat de materie uscată, Bobcat F1 este recomandat atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru industrializare.

Se recomandă cultivarea hibridului Bobcat F1 la o densitate de 15 – 20,000 de plante/ha, atât palisat, cât și nepalisat.

Barbie F1 este un hibrid de ardei gras galben ce poate fi cultivat atât în spații protejate, cât și în câmp, plantele sale prezentând un foliaj bogat și rezistență la condițiile de stres. Acest hibrid de ardei gras tolerează foarte bine  variațiile de temperatură, asigurând o legare continuă și producții constante pe toată perioada de vegetație.

De remarcat este culoarea fructului la ardeiul Barbie F1, care din galben deschis ajunge la roșu la maturitatea fiziologică, fiind lucios și cerat; această caracteristică asigură un avantaj fermierului care poate opta pentru comercializarea hibridului ca ardei galben sau ca ardei roșu, în funcție de prețurile pieței.

Alături de productivitatea ridicată și calitatea fructelor, Barbie F1 este și ușor de întreținut, copilitul și palisarea în sere și solarii realizându-se cu ușurință.