Recomandări Syngenta – cultura de porumb dulce

Semințe legume

Porumbul dulce este o legumă cultivată frecvent pentru boabele sale dulci și gustoase, fiind o specie de porumb diferită de cel furajer; bobul este moale și se recomandă atât pentru consum în stare proaspătă, cât si pentru procesare.

Spirit F1 este un hibrid de porumb dulce, extratimpuriu, cu perioadă de vegetație de 65 de zile. Acesta se pretează foarte bine însămânțatului timpuriu sub tunel, iar pentru sezonul extratimpuriu, culturile pot fi înființate și prin plantare de răsad, având o perioadă medie de maturare.

Plantele hibridului Spirit F1 sunt de înălțime medie, iar știuleții prezintă 14-16 rânduri de boabe, de culoare galbenă. Acest hibrid este pretabil pentru consum în stare proaspătă, dar și pentru procesare. Atunci când plantele trec prin condiții de stres, se recomandă copilirea lăstarilor.

Starshine F1 este un hibrid de porumb dulce ce ajunge la maturitate la 70 de zile și are o perioadă medie de maturare. Calitatea știuleților este foarte bună, gust deosebit și culoare galben intens, aceștia având o lungime medie de 20 de cm și 14 - 16 rânduri de boabe. Hibridul Starshine F1 prezintă o vigoare bună a plantelor, fiind recomandat pentru consum în stare proaspătă, dar și pentru procesare.

În portofoliul Syngenta, poate fi regăsit hibridul de porumb super dulce, GSS5649 F1, caracterizat printr-un gust excelent și perioadă de vegetație de 75 de zile. Acesta se deosebește de porumbul zaharat normal printr-o perioadă de păstrare mai mare.

Plantele sale sunt viguroase, hibridul având o perioadă medie de maturare. GSS5649 F1 se remarcă prin calitatea deosebită a știuleților, cu lungime medie de 20-22 cm și 18-20 de rânduri de boabe de culoare galben auriu intens.

Jubilee F1 este un hibrid de porumb dulce cu perioadă de vegetație de 75-80 de zile, ce se caracterizează printr-un gust deosebit, dar și printr-o bună vigoare a plantelor. Știuleții hibridului Jubilee F1 au o lungime medie de 20-22 cm, cu 16-18 rânduri de boabe și culoare galben auriu intens.