A început semănatul! Tu te-ai pregătit?

Noutăți

Salata verde este una dintre legumele ce poate fi cultivată pe parcursul întregului an, având o creștere rapidă și, în același timp, fiind destul de rezistentă la temperaturile scăzute din iarnă. În portofoliul Syngenta se regăsesc două varietăți de salată ce pot fi semănate în această perioadă.

Centore este o salată de căpățână pentru cultura de toamnă-primăvară în solar. Aceasta prezintă căpățâni închise și compacte, cu o culoare de un verde deschis cu frunză fină, ușor dulceagă. Plantele tolerează bine temperaturile scăzute din timpul iernii.

Shangore este o salată de căpățână pentru culturi de toamnă-iarnă, atât în solar, cât și în câmp. Plantele sale se dezvoltă repede, frunzele sunt erecte, formând căpățâni mari și compacte, cu un aspect comercial foarte plăcut. Datorită tulpinii sale înalte, salata Shangore se recoltează foarte ușor. Fiind o salată de toamnă-iarnă, este important să se țină cont și de temperatura optimă de germinare, de 16–18 grade, întrucât temperaturile mai ridicate pot duce la întârzierea răsăririi.

Salata de iarnă poate fi cultivată pe toată perioada rece, de toamna până primăvara, iar plantările din două în două săptămâni conduc la o recoltare continuă. Atât Centore, cât și Shangore prezintă rezistență la emiterea tijei florale.

Rondar F1 este un hibrid timpuriu de ridichi de lună, recomandat atât pentru cultivare în spații protejate, cât și în câmp deschis. Ridichiile sunt de formă rotundă, având un aspect de proaspăt datorită culorii de un roșu intens care nu se curăță la spălare. Gustul său este foarte bun, pulpa este crocantă, iar plantele formează frunze de mărime medie, ce pot fi recoltate ușor, având un aspect comercial plăcut în legătură.

Rondar F1 este un hibrid de ridichi ce se diferențiază prin rezistența sa la crăpare; chiar dacă nu sunt recoltate la momentul lor optim, acestea mai pot fi ținute în solar, continuând să crească, fără a avea probleme cu crăparea sau dospirea. Pentru a avea o recoltare continuă, hibridul de ridichi, Rondar F1, poate fi semănat pe parcursul întregii perioade reci, cu mențiunea că în solar temperatura trebuie păstrată între 2 – 4 grade.