Noutăți în portofoliul de legume Syngenta pentru anul 2017

Noutăți

An de an, Syngenta lansează pe piață noi soluții menite să satisfacă și cele mai ridicate standarde ale clienților săi. Anul acesta venim în întâmpinarea clienților noștri cu o serie de produse noi care să acopere aproape toate segmentele din portofoliul de legume Syngenta, de la tomate, ardei, varză și pepeni.

În această primăvară, Syngenta aduce pe piață 3 hibrizi noi de tomate destinați cultivării în seră și solar. Kilates F1® este un hibrid de tomate prunișoară cu creștere nedeterminată, cu un potențial ridicat de producție, ajungând până la 8-11 fructe recoltabile/ ciorchine. Aspectul cel mai important pentru acest hibrid este toleranța ridicată la virusul petelor de bronz. Tomatele roz reprezintă încă o noutate pentru Syngenta, aducând pe piața din România hibridul cu creștere nedeterminată Mambina®, cu fructe mari de 220-250 g, care se diferențiază prin culoare și gust deosebit. Cea de-a treia noutate în materie de tomate o reprezintă  hibridul Pekonet® (914035) cu mucron şi cu creştere semideterminată.

hibrid tomate crestere nedeterminata Syngenta_Mambina

În ceea ce priveşte varietăţile de ardei kapia, anul acesta vom lansa în România hibridul Kornelya® (PR3151) cu toleranţă la TSWV. Acesta se remarcă prin uniformitate şi o calitate bună a fructelor, fiind un hibrid timpuriu şi foarte productiv, el asigurând continuitate în fructificare pe tot sezonul de recoltare.

hibrid ardei Kapia Syngenta_Kornelya

Cultura de varză se îmbogăţeşte cu 2 hibrizi noi, Mavunor® şi Kilaherb®. Mavunor® este o varietate multifuncţională, remarcându-se prin rezistenţa la Xanthomonas. Ea are o greutate de 2-3,5 kg, cu o căpăţână aplatizată şi o structură internă foarte bună, frunze subţiri şi dulci, fiind pretabilă pentru murat. Cel de-al doilea hibrid lansat, Kilaherb®, aduce ca noutate toleranţa la hernia verzei, fiind un produs recomandat pentru cultura de toamnă cu o perioadă de vegetaţie de 90-95 de zile. Kilaherb® este destinat consumului în stare proaspătă, cu o greutate medie la maturitate de 3 kg.

hibrid varza cultura toamna Syngenta_Kilaherb

Shogun F1® este noutatea în cultura de pepeni ce se remarcă prin producţie ridicată, legare foarte bună, plante viguroase, dar şi o pretabilitate mai mare la altoire, acesta ajungând la o greutate de 7-10 kg. Shogun F1® are un conţinut ridicat de zahăr, de 12-13%, reprezentând noul standard în cultura mediu-timpurie.

hibrid pepeni mediu-timpuriu Syngenta_Shogun

Portofoliul de legume Syngenta este unul diversificat, reuşind să acopere necesităţile fermierilor în funcţie de cultură. Pentru cultura de ardei, recomandăm deja consacratele produse Barbie®, Kabala® și Sahem® pentru cultivare în câmp, iar pentru ciclul 2 al culturii de tomate, Syngenta vine în întampinarea fermierilor cu Izmir®, Sandoline® și Panekra®.

Anul acesta Syngenta vine cu o noutate și în cazul produselor pentru protecția plantelor. Cidely Top® este un fungicid foliar translaminar cu acțiune preventivă ȋmpotriva făinării și bolilor foliare la legume și căpșun. Conține 2 substanțe active cu acțiune complementară: difenoconazol și ciflufenamid. Ciflufenamid singurul reprezentant al unei noi clase de compuși chimici - amidoximele ce acționează asupra a 3 stadii de dezvoltare a ciupercilor patogene: inhibarea formării de haustori, asupra dezvoltării miceliilor și asupra sporulării. Prezintă o excelentă acţiune preventivă, dar şi curativă. Difenoconazol acţionează împotriva ciupercilor în momentul penetrării în plantă (germinării sporilor ciupercii) şi în perioada de formare a haustorilor și opreşte dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea în procesul de biosinteză a sterolilor (ergosterol) din membranele celulare.