Noutățile Syngenta pentru cultura de pepeni verzi

Noutăți

Syngenta continuă seria de evenimente în câmp dedicate culturilor de legume. Confirmând poziția de lider în domeniul de semințe legume, dar și protecţia plantelor pentru legume, Syngenta a organizat și în acest an evenimente de degustare de pepeni verzi în diferite regiuni din ţară: Gottlob (Arad), Dăbuleni (Dolj) și Gheorghe Doja (Ialomița). La aceste evenimente au participat peste 250 de fermieri, alături de reprezentanți ai fitofarmaciilor locale, dar și invitați din presa de specialitate și reprezentanţi ai firmelor de îngrăşăminte.

În cadrul evenimentelor, invitații au putut vedea loturile demonstrative precum și calitatea excepțională a fructelor. „Anul acesta venim cu câteva noutăți în privința hibrizilor de pepeni verzi: pe segmentul extratimpuriu, hibridul Mirza F1, de tip Crimson Sweet prezintă o greutate medie de 6-7 kg, precum și o productivitate ridicată. Syngenta aduce noutați și în ceea ce privește segmentul timpuriu, astfel că hibridul Shogun F1 vine în sprijinul celor care fac legumicultură în zone foarte călduroase unde cultura de pepeni verzi este predispusă la arsuri solare. Acest hibrid se caracterizează printr-o producție ridicată, o greutate medie de 7-8 kg și un conținut ridicat de zahăr, de 12-13%. De asemenea, Shogun F1 este o varietate rezistentă la transport, fiind foarte potrivit pentru export”, a declarat Ramona Grama, manager marketing semințe de legume în cadrul echipei Syngenta. „Syngenta este o companie bazată pe cercetare și dezvoltare care vine, în permanență, în sprijinul fermierilor cu noutăți și inovație menite să ofere produse de calitate cu productivitate ridicată”, a continuat Ramona.

În cadrul întâlnirilor organizate în acest an s-a pus accent și pe partea de combatere a bolilor și dăunătorilor. Syngenta a introdus pe piață anul acesta un nou fungicid, singurul în România omologat împotriva Didymella bryoniae. Noul fungicid este Cidely Top®. Acesta a atras atenția fermierilor imediat după lansare, deoarece Didymella bryoniae reprezintă o reală problemă pentru toți producătorii, care erau nevoiți să utilizeze diferite amestecuri de produse în tehnologia lor de combatere. „Lansarea Cidely Top® vine în ajutorul tuturor producătorilor de pepeni verzi prin faptul că are un spectru larg de combatere a mai multor boli foliare la Solanaceae, Cucurbitaceae și arbuști fructiferi, având un control excelent împotriva făinării, pătării frunzelor și putregaiului tulpinii de pepeni verzi. Acest produs prezintă, de asemenea, o excelentă acţiune preventivă, dar şi curativă, datorită combinației celor două substanțe active: ciflufenamid și difenoconazol”, a declarat Andreea Caimac, manager produs culturi horticole.