Recomandările Syngenta pentru cultura cartofului, prezentate la un eveniment cu tradiție în zona de centru a țării!

Noutăți

În data de 19 iulie, Syngenta și producătorii de material săditor Solana au organizat în parteneriat un eveniment dedicat cultivatorilor de cartof. Evenimentul a avut loc în ferma M&P Agro din localitatea Dalnic, județul Covasna în prezența celor 130 de participanți, dintre care, fermieri, reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai companiilor din industria conexă: Rinapack, furnizori de ambalaje pentru industria alimentară, Holland Farming prin devizia de îngrășăminte, AgroWest, distribuitor de utilaje agricole.


În cadrul evenimentului, Syngenta a prezentat invitaților lotul de cartof tratat cu produsele de protecția plantelor dedicate culturii cartofului. Lotul demonstrativ s-a evidențiat pozitiv în ciuda condițiilor climatice dificile din acest an. Printre produsele prezentate în cadrul evenimentului s-au enumerat erbicidul Arcade® și portofoliu de produse destinate controlului principalelor boli din cultura cartofului (mana și alternarioza): Bravo®, Ridomil Gold® MZ, Revus® și Carial® Star.


Hunor Csutak, reprezentant vânzari pe zona de centru a țării a vorbit despre avantajele folosirii produselor de protecția plantelor Syngenta: "Ridomil Gold® MZ protejează cultura de cartof în fazele de creștere intensă, este preluat rapid de părţile verzi ale plantelor, distribuit ascendent (acropetal) în toată planta şi în noile creşteri apărute după tratament. Începand cu anul trecut am lansat pe piață noul fungicid Carial® Star, fungicid complex bazat pe două substanțe active, care prezintă avantajul de a combate eficient atât mana cât și alternarioza. În privința culturii de cartof în acest sezon, suntem convinși că acesta este anul când un fungicid puternic precum Carial® Star se poate face remarcat. Cu atât mai laudabil este efortul depus în fermă pentru a limita și opri infecțiile cu mană și alternarioză, care atacă extrem de agresiv cultura cartofului în acest an."

Concluzionând prezentarea beneficiilor noului fungicid, Hunor a adăugat faptul că “pentru combaterea eficientă a manei şi alternariozei în această perioadă, Syngenta recomandă Carial® Star cu aplicare preventivă până la ȋnceputul ȋngălbenirii frunzelor cartofului. Acţiunea puternică împotriva manei şi alternariozei asigură o protecţie de lungă durată a culturii. Fiind absorbit rapid prin straturile de ceară ale frunzelor, Carial® Star nu poate fi spălat de precipitaţii sau apa de irigaţii. Avantajul produsului este dat de difuzia treptată care oferă protecţia completă a frunzelor, atât a feţei superioare cât şi a celei inferioare, asigurând eficacitate foarte bună chiar şi în condiţii de ploi abundente.”

Syngenta rămâne un partener de încredere pentru cultivatorii de cartof din România și își propune să vină în continuare în întâmpinarea cerințelor fermierilor cu un portofoliu performant și cu consiliere personalizată, acordând importanță recomandărilor privind utilizarea în siguranță a produselor de protecție a plantelor.